fiske sauce (fås i specialforretninger)2 spsk. fiske sauce (fås i specialforretninger)
2
spsk.
soys sauce2 spsk. soys sauce
1
spsk.
lime saft1 spsk. lime saft
1
spsk.
sukker1 spsk. sukker
4
skalotter fint hakket4 skalotter fint hakket
200
g.
små champignon i same størrelse200 g. små champignon i same størrelse
0.25
bdt.
frisk koriander0.25 bdt. frisk koriander
Fiske bouillon: Fiske bouillon:
500
g.
fiske ben gerne fra fladfisk500 g. fiske ben gerne fra fladfisk
evt. skaller fra kæmperejerne evt. skaller fra kæmperejerne
2.5
l.
vand2.5 l. vand
2
stk.
citrongræs skåret i mindre stykker2 stk. citrongræs skåret i mindre stykker
1
lille halveret rød chili1 lille halveret rød chili
4
lime eller citronblade4 lime eller citronblade
3
stk.
tørret galangarod ( fås i specialforretninger) kan udelades3 stk. tørret galangarod ( fås i specialforretninger) kan udelades
salt salt
Opskrift:
Pil rejerne og læg skallerne sammen med fiske benen.
Start på fiskefonden.
Kom alle ingredienser i en storgryde og kom koldt vand på. Lad det koge op og lad det kome i min. 5 minutter. Tag gryden af varmen og lad det trække i 20 min. Sæt et over varmen i gen og lad det koge op. Lad det igen koge min. 5 min. Sluk og sigt fonden. Kog det ned til ca. 1½ liter. Smag til med lidt salt
Kom fiske fonden i en gryde og tilsæt rejer, chili, ingefær, soya, saft, skalotter, sukker og champignon. Lad det varme op og lad det simre til rejerne er møre. Drys med frisk koriander
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 8956 gange, og udskrevet 113 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider