Terrine af lammehjerne og Karl Johan svampe med beurre blanc

Terrine af lammehjerne og Karl Johan svampe med beurre blanc, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : Lammekød - Lammehjerne

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
3 lammehjerner
3 fedhvidløg
3 æg
3 æggeblommer
3 dl.piskefløde
500 g.Karl Johan svampe
1 spsk.olie
 hakket persille, purløg og skalotteløg efter smag, ca. 1 spsk. af hver
 
 Sauce:
2 dl.hvidvin
1 dl.tør vermouth
3 hakkede skalotteløg
1 citron
1 spsk.Esdragon, frisk
 
Opskrift:
Hjernerne udvandes i koldt vand i et par timer.

Derefter pureres de hele i blenderen sammen med hvidløget. Æg, æggeblommer og fløde blandes heri, og det passeres gennem en sigte

De rensede svampe sauteres på en pande i olien. Purløg, persille og skalotteløg efter smag vendes i, og det krydres med salt og peber.

Blandingen vendes i lammehjernerne, som kommes i en smurt form. Terrinen bages i ovnen i vandbad ved 180 grader i 30 min., derefter ved 160 grader i yderligere 50 min.

Terrinen serveres i skiver med denne sauce:
Skalotteløgene sauteres blidt i smørret. Hvidvin og vermouth tilsættes og det simrer, til vinene næsten er kogt væk. Det kolde smør piskes gradvist i i små klumper. Der smages til med lidt citron samt salt og peber, og saucen sigtes, inden den tilsættes esdragonblade til sidst.

Retten kan suppleres med tomater, befriede for skind, skåret i skiver, der drysses med salt og hakket frisk kørvel.


karakterer:
Opskriften er vist 7432 gange,
og udskrevet 117 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu