Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Terrine af lammehjerne og Karl Johan svampe med beurre blanc

Terrine af lammehjerne og Karl Johan svampe med beurre blanc, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Terrine

Hovedingrediens : Lammekød - Lammehjerne

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
3 lammehjerner
3 fedhvidløg
3 æg
3 æggeblommer
3 dl.piskefløde
500 g.Karl Johan svampe
1 spsk.olie
 hakket persille, purløg og skalotteløg efter smag, ca 1 spsk af hver
 
 Sauce:
2 dl.hvidvin
1 dl.tør vermouth
3 hakkede skalotteløg
1 citron
1 spsk.hakkede esdragonblade
 
Opskrift:
Hjernerne udvandes i koldt vand i et par timer.

Derefter pureres de hele i blenderen sammen med hvidløget. Æg, æggeblommer og fløde blandes heri, og det passeres gennem en sigte

De rensede svampe sauteres på en pande i olien. Purløg, persille og skalotteløg efter smag vendes i, og det krydres med salt og peber.

Blandingen vendes i lammehjernerne, som kommes i en smurt form. Terrinen bages i ovnen i vandbad ved 180 grader i 30 min., derefter ved 160 grader i yderligere 50 min.

Terrinen serveres i skiver med denne sauce:
Skalotteløgene sauteres blidt i smørret. Hvidvin og vermouth tilsættes og det simrer, til vinene næsten er kogt væk. Det kolde smør piskes gradvist i i små klumper. Der smages til med lidt citron samt salt og peber, og saucen sigtes, inden den tilsættes esdragonblade til sidst.

Retten kan suppleres med tomater, befriede for skind, skåret i skiver, der drysses med salt og hakket frisk kørvel.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (10 stemmer)

Opskriften er vist 7130 gange,
og udskrevet 109 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu