Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Bagt æblekage

Bagt æblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Bagt æblekage, billede 4 Bagt æblekage, billede 1 Bagt æblekage, billede 2 Bagt æblekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
30 Tvebakker 1 pose tvebakker vejer ca. 300 gram, og en enkelt tvebak vejer ca 10 gram.
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 dl. Hindbærsyltetøj 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Æblerne skrælles, skæres i både og sættes over i en kasserolle med en anelse vand. Lad det koge svagt, men ikke så længe, at æblerne koger helt ud. Smages til med sukker og vanille.

Tvebakkerne knuses groft med en kagerulle. 75 g. smør smeltes i en gryde, og tvebakkerne ristes sprøde heri, tilsat sukker og vanille efter smag. De brænder let på og bør vendes med en spartel, medens de ristes. Lad dem herefter køle af.

I en smurt kageform på ca. 25 cm. lægges et tyndt lag tvebakker. Derpå et lag af æblerne og derpå syltetøj, som kan fortyndes lidt med vand, hvis det er for tykt. Der forsættes med flere lag på samme måde, idet man afslutter med et lag tvebakker. Sættes i en forvarmet ovn ved 175. grader C. alm. ovn i 45 min, køler af og sættes i køleskab til dagen efter.

Kagen vendes ud og pyntes inden serveringen med flødeskum og revet chokolade.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (63 stemmer)

Opskriften er vist 297915 gange,
og udskrevet 4202 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Carsten  -  2020-02-04 16:28:45
Sindsyg tør og ikke til at spise.. Utrolig skuffet, med den høje karakter deserten har modtaget :(


Gerda  -  2019-11-10 16:28:13
Meget tør


  -  2019-10-14 08:51:21
Kan den ikke spises lun?


munch48  -  2007-11-25 10:48:35
Man skal til sidst huske at dysse ca 3 håndfulde ristede mandler over.


munch48  -  2007-11-25 10:46:47
Tak for hjælpen - ja det er næsten den rigtige, men i stedet for at smelte smørret, skal man skive det, med en gammeldags ostehøvl og lægge det oven på æblekagen. Mums kan fortælle den er bare god. Glæder mig til at skulle servere den som dessert til vores julefrokost den 1. december. Så endnu en gang tak for hjælpen. Mvh


Per  -  0000-00-00 00:00:00
30 tvebaker svare ca til en pose med tvebaker, 300 gram


Kirsten  -  0000-00-00 00:00:00
lige præci min gamle mors opskrift, som jeg skal serverer til min mands 60 års dag.