Kød i spinat

Kød i spinat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :
Kød i spinat, billede 4 Kød i spinat, billede 1 Kød i spinat, billede 2 Kød i spinat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.frisk eller frossen spinat
 
2 middelstore løg, hakkes groft
5 cm.frisk ingefærrod, skrælles og hakkes groft
9-10 fedhvidløg, skrælles og hakkes groft
1 frisk grønne chili, hakkes
 
8 spsk.olie
1000 g.kød (lam eller okse) skæres i 2.5 cm. terninger
 
5 cm.hel kanel
7 helenelliker
7 helegrønne kardemomme
2 laurbærblade
 
2 spsk.stødt koriander
1 spsk.stødt spidskommen
1-2 tsk.chili, stødt
1 tsk.gurkemeje, stødt
 
1 middelstor tomat, hakkes fint
7 spsk.yoghurt
1.5 tsk.salt
1 spsk.garam masala
2-3 spsk.ghee eller smør om nødvendigt
 
Opskrift:
Den friske spinat vaskes og gøres klar. Kast spinaten i kogende vand, så den krøller sammen. Tag den op med en hulske og lav den så til en mos i blenderen. Sæt mosen til side i en skål. Hvis man bruger frossen spinat, tøes den blot op og blendes.

Kom de hakkede løg, ingefær, hvidløg og den grønne chili i en blender med 3-4 spsk. vand og lav en jævn mos.

Opvarm olien i en svær gryde på middel blus.

Dup de udskårne kødterninger omhyggeligt med køkkenpapir, så de bliver helt tørre. Kom 7-8 kødterninger ad gangen i den gennemvarme olie og brun dem på alle sider. Når de er brunede, tages de op af olien med en hulske og stilles til side.

Kom nu kanel, nelliker, kardemomme og laurbær i den samme varme olie og steg dem under hurtig omrøring. Når laurbærbladene bliver mørkere, kommes mosen fra blenderen i og det hele steges, til blandingen skifter farve. Hvis den hænger ved gryden, kommes en spsk. vand i ad gangen, og man steger videre med bhunao-teknik.

Skru ned for blusset og kom koriander, spidskommen, chili og gurkemeje i. Steg i 2 minutter og tilsæt så de hakkede tomater. Steg videre i nogle få minutter og kom så yoghurten i, én skefuld ad gangen under stadig omrøring. Når yoghurten er helt absorberet i saucen, kommes kødterningerne i sammen med kødsaften.

Når terningerne er godt blandet med saucen, tilsættes salt, og retten bringes i kog. Når retten er kommet i kog, lægger man låg på, skurer ned for blusset og lader retten småkoge 1-1½ time.

Almindeligvis afgiver kødet tilstrækkelig væde til at det kan koges i sin egen saft. Det er bedst sådan. Men bliver retten for tør under kogningen, så den begynder at hænge ved gryden, kan man hælde op til 1½ dl. varmt vand ved. Rør fra tid til anden i retten under kogningen.

Kom spinatmosen i de sidste 15 minutter af kogetiden. Bland spinatmosen omhyggeligt i retten og lad den koge færdig.

Hvis saucen ikke bliver tilstrækkelig tyk, så tag låget af under den sidste del af kogningen og skru lidt op for blusset, til saucen får den rette konsistens

Kom nu garam masala i retten og rør det omhyggeligt sammen. Hvis man ønsker det, kan man til sidst røre lidt ghee eller smør i.

karakterer:
Opskriften er vist 42336 gange,
og udskrevet 686 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-12-10 18:36:23
Jeg har lavet denne ret mange gange, og er glad for opskriften. Dog vil jeg sige, at hvis man følger opskriften slavisk, så bliver retten for tør IMO. Vi har en indisk take away, hvor man kan købe retten med okse - kyllinge - eller lammekød, og den de leverer er mere flydende end det resultat denne opskrift ender med. Min familie foretrækker klart den mere flydende udgave. Derfor har jeg modificeret opskriften med ekstra youghurt, og man kan også tilføje fløde eller creme fraiche eller begge dele efter smag. Men så har man altså også en fantastisk indisk ret, med en dejlig duft og en krydret smag med en fantastisk dybde. Som tip kan man sætte retten i gang på kogepladen, jeg smider så derefter gryden i ovnen, hvor den kan hygge sig ved 125 grader næsten så længe det skal være. Bruger du eksempelvis cuvette eller bov, så gør tiden det utroligt lækkert.

  -   2012-03-18 08:07:26
Bhunao-teknik = at svitse/sautere.