Skræl kartofler og skær dem i små stykker. Kog dem møre uden salt
Hæld vandet fra i en skål, afkøl
Damp kartoffelskiverne, tilsæt kærgården og mos kartoflerne
Udrør gæren i det lukne kartoffelvand
Bland kartoffelmosen og de øvrige ingredienser i gærblandingen
Ælt dejen godt og form til brød
Stil brødet til hævning (ca. 20 min) på plade med bagepapir, tildækket
Skær skrå riller i overfladen af brødet
Pensl med æg eller mælk
Bages på nederste rille i 20 min v. 200 grader
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.7
(42 stemmer)
Opskriften er vist 16581 gange, og udskrevet 443 gange.
Kommentarer
Mona - 2012-10-22 22:19:49 Jeg er i tvivl om ægget skal i dejen, eller er det kun til at pensle med??
- 2011-10-27 11:23:14 uddyb "pensle brødet" tak!
- 2009-07-09 10:20:14 ægget er det kun til at pensle med eller skal det i dejen?
Charlotte & Bjarne - 2009-01-01 17:05:30 Prøv at pensle brødet med æg, og drys f.eks hørfrø over. Det smager dejligt, og holder maven i gang.
Julie - 2008-04-09 09:43:32 Fantastisk brød...
mmmm... - 0000-00-00 00:00:00 Ej hvor smager det godt! Tak for opskriften.
julie - 0000-00-00 00:00:00 julie er et dejligt navn
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider