Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Æbler med marengslåg

Æbler med marengslåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
4 æbler (Cox Orange - James Grieve eller Elstar)
100 g.sukker
1 spsk.citronsaft
2 æggehvider
2 spsk.flormelis
1 spsk.Calvados eller
 æblesaft
1 spsk.usaltede pistacienødder
 
Opskrift:
Skræl først æblerne meget tyndt, og lad stilken blive siddende. Fjern så kernehuset nedefra med en skarp kniv eller en kernehusudstikker.

Så koger du cirka ½ liter vand op i en lav gryde sammen med sukker og citronsaft. Lad æblerne dampe heri i cirka 10 minutter ved svag varme. Lad dem derpå køle af i kogevæsken, tag dem op, og lad dem dryppe af.

Sæt ovngrillen på højeste trin. Nu pisker du æggehviderne meget stive og hælder langsomt flormelis i under fortsat piskning. Rør dernæst Calvados i.

Placér til slut en top af pisket æggehvide på hvert æble, og sæt dem under grillen, til æggehviden er let brun. Drys de hakkede pistacier over, og servér.

Tips:

Hvis man ikke kan få pistacienødder, kan man i stedet drysse æblerne med færdigkøbt knust nøddekrokant.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 9539 gange,
og udskrevet 132 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu