Æblekage med marengslåg

Æblekage med marengslåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Æblekage med marengslåg, billede 4 Æblekage med marengslåg, billede 1 Æblekage med marengslåg, billede 2 Æblekage med marengslåg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Marengsdej:
125 g.sukker
125 g.knuste makroner
4 stiftpiskede æggehvider
 
 Æblemos:
1 kg.gode syrlige spiseæbler
1 dl.vand
1 tsk.vanillesukker
 
Opskrift:
Æblerne skrælles og skæres i både - dampes i vandet for meget svag varme til mos - vanille tilsættes.

Sukker og makroner vendes i de stiftpiskede hvider.

Æblemosen lægges i bunden af en flad ildfast skål - marengsmassen bredes ud over - sættes i en forvarm ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 15 min. til toppen er gylden.

En meget enkel og velsmagende dessert eller tilbehør til kaffe.

Yoghurtis er god at give til. Fås i mange varianter, pas på at du får den uden for meget sukker.





karakterer:
Opskriften er vist 55100 gange,
og udskrevet 1066 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (44 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-11-06 10:36:10
Man kan tilsætte hakkede valnødder på toppen og servere med creme fraice

  -   2007-11-08 10:51:27
Jeg har aldrig brudt mig om æblekage - hverken som barn eller voksen - men denne her - det er bare mums!!