Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Æblerskiver med øl

Æblerskiver med øl, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Varm DessertRet : Varm Dessert - Æbleskiver

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Æblerskiver med øl, billede 4 Æblerskiver med øl, billede 1 Æblerskiver med øl, billede 2 Æblerskiver med øl, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Øl. pilsner 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

1 flaske er 33 cl. eller 3.3 dl.
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
 
  Til bagning
50 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
   


Opskrift:

Mel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og røres med mælken til jævning. øl og æggeblommer tilsættes.

Lige før bagningen blandes smeltet margarine i. Æggehviderne piskes stive og vendes i med let hånd.

Panden varmes.

I hvert hul dryppes lidt smeltet fedtstof, og hullet fyldes 3/4 med dej. Æbleskiverne vendes, når de er faste i bunden, og bages ved jævn varme ca. 8 min. De vendes ofte med en gaffel.

De serveres, varme med strøsukker og syltetøj.

De kan lægges i bradepanden og varmes lige før serveringen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (26 stemmer)

Opskriften er vist 69760 gange,
og udskrevet 2391 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Sus  -  2012-12-07 21:08:58
Et drys kanel og et drys kardemomme gør dem endnu bedre. Og den smeltede margarine i dejen lige før bagning kan sagtens udelades, hvis man vi have en mere fedtfattig version.


Sette  -  2011-12-14 13:48:05
Simpelhen de lækreste æbleskiver jeg nogen sinde har bagt....super dejlig opskrift


Jakob  -  2010-08-17 17:44:47
Skal margarinen i før eller efter æggehviden? Der står 'lige før bagning', men så står der æggehvider bagefter...


Pedersen  -  2009-12-19 11:09:09
rigtig gode æbleskiver. der bliver omkring 30 stk


Per  -  2009-12-12 14:16:59
De falder lidt sammen, og nogen mener ikke at vanille passer til, de ønsker kardemomme i stedet.


Mig  -  2009-09-20 16:10:34
Hvor mange bliver der? :) God opskrift


Familien Beckert  -  0000-00-00 00:00:00
Herregode (Kasper 10 år), dejlige luftige (moren) super (Kristina 8 år) homemade is wellmade (faren)