Sprækkringler

Sprækkringler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
375 g.hele æg
40 g.røremargarine
40 g.maltmel
470 g.hvedemel
30 g.(0.3 dl.) finsprit eller snaps
 
Opskrift:
Piskes/æltes MEGET – til en jævn masse, der er temmelig blød.

Den klistrer i fingrene, så der skal godt med mel på fingre og bord, når den trilles ud i fingertykke pølser, der formes til kranse og sættes på plade (på bagepapir).

Fidusen er, at ovnen skal være meget varm – 300 grader – når pladen sættes ind. Lad dem stå 1 minut, hav en forstøver med vand klar, - åbn da hurtigt ovndøren og sprøjt forstøvet vand ind – luk hurtigt igen, og bag færdig ved lidt lavere temperatur.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 20010 gange,
og udskrevet 334 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

leif  -  2013-09-22 17:26:33
I min barndom (40-erne, blev sprækkringler lavet på råmælk. Jeg husker ikke øvrige ingredienser. Råmælken kan vel kun vanskelig fås idag, det er mælken fra den første gang en ko bliver malket, efter den har kælvet. Men gode var de, kringlerne, når de blev serveret med smør på.

Anne  -  2013-05-15 17:50:19
Hvorfor maltmel? Det har jeg aldrig hørt om. Vi fik også altid sprækkringler hjemme i Ringkøbiing