Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Abbacchio al forno con patate

Abbacchio al forno con patate, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.l

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Italien

ItalienFryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :


Abbacchio al forno con patate, billede 4 Abbacchio al forno con patate, billede 1 Abbacchio al forno con patate, billede 2 Abbacchio al forno con patate, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.lammekølle
5 fedhvidløg
4 kvisterosmarin
1 dl.olivenolie
 salt
 peber
 
5 dl.hvidvin
 
2 kg.mellemstore kartofler
1 dl.olivenolie
5 fedhvidløg
2 kvisterosmarin
 salt
 peber
 


Opskrift:

Stik huller i lammets øverste del, fyld med hvidløg (5 fed) og krydderier. Hæld olivenolie over. Sættes i ovn ved 200 grader C (alm. ovn) ca. 30 minutter. Når kødet har fået kulør vendes det, hvidvinen hældes over og stegningen fortsættes til vinen er næsten fordampet 1-1½ time.

Ovnstegte kartofler:
Kartoflerne skæres i kvarte. Tør dem godt i et viskestykke og hæld dem i et ildfast fad med resten af hvidløget, rosmarinen og masser af olie (feddene skal være hele, men knuste).

Salt og peber. Kartofler, krydderier og olie blandes godt. Steges i ovnen ved 200 grader C (alm. ovn) i ca. 1 time. Ryst fadet af og til under stegningen.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (14 stemmer)

Opskriften er vist 105897 gange,
og udskrevet 1732 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bazarslagter  -  2011-10-20 01:01:32
Det er langt bedre at give 200 grade det første halv time og så skrues temp. ned til 150 grader. i ca. 2 time


Thomas Rune  -  2009-11-14 13:16:59
Hvordan laver man saucen? Og er den uden mælk og smør?


Per  -  2008-09-01 19:19:20
For gennemstegt kød skal centrumstemperaturen være omkring 70 grader C, herefter hviler køllen pakket ind i 20 minutter inden der skæres af den.
Væden fra bradepanden sies i en gryde, står og trækker et øjeblik så fedtet samler sig i overfladen, så drysses der med mel, og saucen piskes godt gennem, kan spædes op med lidt fløde eller mælk og smages til med salt og peber.
Vi valgte at servere ristede rodfrugter til.


Dorte  -  0000-00-00 00:00:00
Husk at det skal være meget tør hvidvin


Nadja Henningsen  -  0000-00-00 00:00:00
server brune ris i stedet for kartofler