|
225 | g. | oksefilet skåret i papirtynde skiver | 125 | g. | fast hvid fiskefilet skåret i tynde skiver | 125 | g. | rensede blæksprutter | 6 | | rå pillede kæmperejer skåret igennem på langs | 1 | | tomat skåret i tynde skiver | 1 | | løg skåret i tynde skiver | 1 | spsk. | sesamolie | | | peber | | | | | | Suppe: | 2 | tsk. | olie | 1 | fed | hvidløg hakket | 2 | | skalotteløg hakket | 1 | spsk. | koncentreret tomatpure | 1 | spsk. | sukker | 1 | tsk. | salt | 2 | spsk. | riseddike | 7 | dl. | suppe / bouillon | | | | | | Tilbehør til fondue: | 50 | g. | bønne-vermicelli udblødt og skåret i korte stykker | 6-8 | stk. | kinesiske tørrede svampe udblødte og skåret i kvarte | 2 | blokke | tofu skåret i små tern | 125 | g. | kinakål skåret i små stykker | | | tørret rispapir - eller friske salatblade | | | friske mynte | | | friske korianderblade | | | krydret fiskesauce | | | ris | | | |
| |
Arranger kød, fisk, blæksprutter og kæmperejer i adskilte bunker på et fad. Læg tomat og løgskiver i midten og drys det hele med peber og dyp med sesamolie. Stil fadet i køleskabet, mens kogelagen forberedes.
kogelage
Varm olien i en gryde og lynsteg hvidløg og skalotteløg i ca. 30 sekunder. Tilsæt tomatpure, sukker, salt og eddike og bland det hele godt. Hæld suppen i, bring lagen i kog og hæld den over i en fonduegryde.
tilbehøret
Arranger også vermicelli, svampe, tofu tern og kinakål i adskilte bunker på et serveringsfad. Hvis man bruger store ark rispapir, skal de skæres midt over, før de lægges på et fad. Fyld krydret fiskesauce i små skåle.
Når alt er klart anbringes fonduegryden midt på bordet og gæsterne tager enten en skive kød eller lidt fisk sammen med lidt grønsager og dypper dem i kogende suppe, så de bliver kogt hurtigt - normalt ikke mere end et minut.
Dyp imens 1 ark rispapir i varmt vand for at blødgøre det. Tag hurtigt den kogte mad op af suppen og læg den midt på rispapiret eller salatbladet. Læg et par mynte og korianderblade på og fond papiret eller salatbladet sammen til en pæn lille pakke. Dyp den i krydret fiskesauce, før den spises.
|