Citronbagt laks

Citronbagt laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Citronbagt laks, billede 4 Citronbagt laks, billede 1 Citronbagt laks, billede 2 Citronbagt laks, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
   
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
  Pesto:
3 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
70 gram Pinjekerner 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
70 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Basilikum, tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
1000 gram Kartofler, nye
   
Opskrift:
Læg laksefileterne i et ovnfast fad smurt med lidt olie.

Rør olie med finthakket persille, presset hvidløg, revet citronskal, salt og peber. Fordel blandingen over fileterne og læg citronskiverne ovenpå.

Bag laksen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter. Fjern eventuelt skind inden servering.

Pesto:
Alle ingredienserne til pestoen blendes sammen, smages til med salt.

Server med små kogte kartofler vendt i pesto eller frisk pasta.





karakterer:
Opskriften er vist 180413 gange,
og udskrevet 5924 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (89 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 23658 (5632 kcal)
KJ pr. Pers. 5914 (1408 kcal)
Vægt ialt 2452 gram
Vægt pr. Pers. 613 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 964 KJ (229 kcal)
Protein 8.8 gram
Fedt 18.5 gram
Kulhydrat 8.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-11-18 17:20:13
Den kan også sagtens spises uden pesto, godt med citronsaft over ved servering og så ris til, hvis man ikke har tid til at skrælle kartofler. Perfekt hverdagsret til de travle dage.

  -   2016-03-02 19:47:14
Uuuuhmmm , den var bare sindsyg lækker ! - min knap så fiskeglade kæreste, var vild med den og sagde at det var nok noget af det bedste fisk han nogenside havde fået :)

  -   2011-08-10 00:05:34
Den er virkelig god! prøv med at presse noget citronsaft hen over persillen så er den virkelig perfekt! Jeg prøvede den med noget kartoffelsalat og grøntsager ved siden af.

  -   2011-07-17 20:12:40
Det smager sørme godt. Normalt er jeg ikke vild med laks. Men denne ret er bare super

  -   2010-07-12 21:04:55
Laksen var virkelig god. Pestoen synes jeg var meget olieret og knap så koncentreret i smagen. Skal der virkelig SÅ meget olie i? Næste gang laver jeg den nok med 1 dl. olie istedet. Jeg tilføjede lidt hvidløg, persille og en tskf. sukker til pestoen. Det gjorde den lidt bedre.

  -   2010-03-15 14:59:28
Den bedste laks jeg nogen sinde har smagt :) stort 10 tal MUUUMS

  -   2009-07-13 22:37:46
Perfekt opskrift til laks, har serveret den flere gange med stor succes.

  -   2008-11-09 21:57:29
rigtig god og nem laks... nu plejer jeg ikke at kunne lide laks, men det kan kæresten så lavede den til ham men kunne faktisk også godt selv lide den... kan anbefales...

  -   2008-04-27 22:12:43
Super lækkert, lavede en simpel udgave hvor laksen blev krydret med salt og peber og derefter kom i ovnen med citronskiver ovenpå. Laksen blev dejlig saftig med en snert af citronsmag.

  -   2007-09-05 16:03:08
smager også godt med frisk dild

  -   2007-08-19 09:39:49
Fantastisk - og meget hurtig at lave

  -   2005-01-01 01:01:01
supergod

  -   2005-01-01 01:01:01
Supergod ++

  -   2005-01-01 01:01:01
Supergod - jeg gav den 30 min. og spiste det med ovnbagte rodfrugter - mums.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg foretrækker kartofler vendt i pesto. Tomatsalat på en Rucolabund sætter prikken over i'et .

  -   2005-01-01 01:01:01
Perfekt med frisk pasta med tomatsauce. Suppleres evt. med tomatsalat.