Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Langtidshævet pizza

Langtidshævet pizza, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : -

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : kasper,århus

Indsendt :



Ingredienser:
 Dej:
3 dl.vand
10 dl.hvedemel
2 tsk.salt
1 spsk.olivenolie
50 g.blødt smør
5 g.gær
 
 Sauce:
1 ds.flåede tomater
1 spsk.oliven olie
2 tsk.salt
1 tsk.oregano
6-8 bladefrisk basilikum
1 fedhvidløg
 
 Fyld:
250-300 g.mozzarella ost, anden ost kan sagtens anvendes
 
Opskrift:
Gæren udrøres i lunkent vand, tilsæt salt, olie og smør. Melet røres i lidt af gangen. Når det har en fin konsistens deles dejen i fire og pakkes ind i husholdningsfilm, herefter skal det hæve ved stuetemperatur i fire timer og bagefter i køleskab i to timer.

Dejen rulles ud til tynde bunde ca. ½ cm.

Sauce:
Alle ingredienser blendes godt og fordeles på bundende.

Nu skal der bare ost på og fyld efter egen smag og behag. Bages i en forvarmet ovn ved højeste temperatur i ca. 6-8 minutter.

Tips:

Pas på med at putte for meget fyld på da bunden er ret tynd ellers bliver de bare smattede.

Jeg bruger tit bare flødehavarti i stedet for mozzarella det er billigt og smager ganske godt.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (58 stemmer)

Opskriften er vist 18723 gange,
og udskrevet 474 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Momse  -  2007-10-14 18:04:14
Jeg har erfaring at dejen bliver ekstra sprød i kanten hvis man tilfører den en smule maizena sovsejævner.

BB  -  0000-00-00 00:00:00
Umiddelbart ligner det min egen pizzaopskrift , men jeg forstår ikke hvorfor du vil lade dejen hæve uden for køleskabet i fire timer først. Den bliver fin hvis man stiller den i køleskabet straks og lader den stå i alt fra et par timer til tre døgn, hvis bage man tager den ud ca. en time før den skal rulles ud.