Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Herregårds-franskbrød eller boller

Herregårds-franskbrød eller boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
brød 4 brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Damm-Jensen

Indsendt :


Herregårds-franskbrød eller boller, billede 4 Herregårds-franskbrød eller boller, billede 1 Herregårds-franskbrød eller boller, billede 2 Herregårds-franskbrød eller boller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
10 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
mælken lunes og gæren opløses heri.

Halvdelen af melet røres i dejen brug gerne røremaskine

æg, salt, sukker og smør tilsættes og man tilsætter resten af melet til dejen slipper fingre og skål.

stilles til hævning et lunt sted til dobbelt størrelse.

dejen slås sammen igen og formes til 3-4 franskbrød eller 30-40 boller

hæver igen til dobbelt størrelse.

pensles m/ vand og bages ved 200 grader C. alm. ovn (franskbrød ca 45 min. boller ca. 12 min.)

Tips:

franskbrød og boller holder sig frisk i flere dage i lukket pose.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (79 stemmer)

Opskriften er vist 112421 gange,
og udskrevet 2693 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 33095 (7879 kcal)
KJ pr. brød 8273 (1969 kcal)
Vægt ialt 3038 gram
Vægt pr. brød 759 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1089 KJ (259 kcal)
Protein 7.3 gram
Fedt 5.0 gram
Kulhydrat 47.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jonathan  -  2018-01-30 12:27:49
Rigtig dejligt brød. Det hæver godt nok meget :) Jeg syntes dog ikke at det smager af så meget. Er der nogen der har nogle ideer til at give lidt mere smag til brødet, uden at det går hen og bliver et madbrød?

Ove  -  2017-12-08 18:10:46
har brugt denne opskrift flere gange sommetider kommet rosiner eller valnøder i den er bare god lader det gerne hæve 2 timer hver gang laver normalt boller og de ryder i fryseren, så tager jeg dem op jeg skal bruge dagen før og så luner jeg dem på brødristeren når de skal bruges så er de som frisk bagt

  -  2016-11-16 15:12:43
godt brød, delte dejen oglavede 2 franskbrød og resten til boller, begge med flot resultat. per b.

Fru Tolstrup  -  2014-03-05 18:34:48
Rigtig godt brød. Jeg bruger dog minimælk i stedet for sød. Jeg stiller brødet i kold ovn og der ca. 40 min. efter er det færdigt. Så lækkert og luftigt.

Marianne  -  2014-02-10 14:22:24
Rigtig god opskrift. Lækkert luftigt velsmagende brød

Møffe  -  2013-11-21 07:18:36
Godt hverdags brød eller boller...

Jan Ole  -  2013-01-20 16:46:58
Har lige prøvet opskriften i en bagemaskine med fint resultat.

Dannie  -  2012-01-03 19:13:06
Super lækkert :)

Helle  -  2011-10-17 11:12:22
Jeg har med fordel brugt halvt kærnemælk og halvt alm. mælk, og ligeledes skiftet noget af al hvedemelet ud med fuldkornsmel eller hvad man nu er til. Har også kommet solsikkekerner i. Smager enormt godt.

Tommy  -  2010-06-21 15:28:07
De er rigtig gode men jeg puttede 4 æg i istedetfor 1 æg den bliver noget mere klistret men har en røremaskine så det tog den sig af. og så lod jeg det hæve 2 timer i skålen og 1 time da jeg havde formet dem. de er blevet super luftige ligesom hos bageren, og husk at putte vand i bunden af ovnen så holder de længere da der trækker fugt ind i brødet

  -  2008-07-04 11:24:31
Rigtig godt brød. hvis man har nogle kerner ( alt efter hvad man godt kan li´) er det kun en fordel. 9 herfra

Morten  -  2007-10-31 20:28:19
Hvis man ikke har sødmælk på køl, kan andre former for mælk sagtens bruges. Kærnemælk er rigtig go :D

Melissa  -  2007-10-13 10:40:13
Mmmm...Det er en fantastisk opskrift...Elsker den !!!!!!!

Pia  -  2007-10-09 13:06:28
Rigtig go. Plejer at lave 4 stk og så fryse dem ned, så han man brød til 1 md.

  -  2007-09-17 20:35:56
total...god...nam nam

pia&claus  -  2007-03-02 10:06:27
Rigtig god brød. Vi fryser det og tager det op til madpakken.. fantastisk...!!!

Anders  -  0000-00-00 00:00:00
Som barn lærte jeg, at medmindre andet angives i opskriften skal bagværk altid bages midt i ovnen

berit  -  0000-00-00 00:00:00
hvor i ovnen skal brødet stå? varm eller kold ovn?

Lene  -  0000-00-00 00:00:00
den er rigtig rigtig god.....mmh.....

Poul Kelså  -  0000-00-00 00:00:00
Fransbrød kan skive og fryses. Kort tid på en brødrister giver helt frisk fransbrød (må ikke optøs på bordet).