Chantillycreme - Crème Chantilly

Chantillycreme - Crème Chantilly, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red:

Chantillycreme - Crème Chantilly, billede 4 Chantillycreme - Crème Chantilly, billede 1 Chantillycreme - Crème Chantilly, billede 2 Chantillycreme - Crème Chantilly, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
60 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Sørg for at fløden er kold, og pisk den netop stiv i en kold skål, evt. over en større skål med knust is. Rør sukker og vanillesukker i og lad vanilleflødeskummet hvile koldt, til det skal spises. Gerne, men ikke nødvendigvis, en halv time, så sukkeret når at opløses og vanillesmagen når igennem. Flormelis opløses straks, men søder lidt anderledes end sukker.

Tips:

Crème Chantilly serveres til friske bær, tærter eller fx som fyld i kræmmerhuse og pynt til lagkager. Crème Chantilly kan smagsættes med 100 g ren bitter chokolade smeltet og rørt glat med en spsk vand. Den kan også smages til med lidt frisk frugtpurè og nydes sammen med den frugt, den er smagsat med. Tilsættes frugtpurè, bør det ske senest muligt før servering, ellers kan fløden skille.


karakterer:
Opskriften er vist 47939 gange,
og udskrevet 337 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8512 (2026 kcal)
KJ pr. Pers. 2128 (506 kcal)
Vægt ialt 564 gram
Vægt pr. Pers. 141 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1509 KJ (359 kcal)
Protein 1.9 gram
Fedt 33.7 gram
Kulhydrat 13.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jørn Møller-Rasmussen  -  2020-11-08 08:34:00
Fantastisk lækker smag !