Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Fastelavensboller

Fastelavensboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 9 stk.
KagerRet : Kager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelUkendt oprindelseslandIndsendt :


Fastelavensboller, billede 4 Fastelavensboller, billede 1 Fastelavensboller, billede 2 Fastelavensboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær
 
  Fyld:
100 gram Ren rå marcipan
   
  Pensling:
2 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
   
  Pynt:
2 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   


Opskrift:

Margarinen smeltes, og fløden hældes i den, så den bliver lun. Gæren opløses i lidt af den lune fløde. Al væsken blandes med salt, sukker og mel. Dejen æltes sammen og hæver tildækket i ca. 45 minutter.

Rul dejen ud med let hånd på et melet bord i ca. 1 cm tykkelse. Skær den i firkanter på 10*10 cm, og læg lidt marcipan på hvert dejstykke. Luk firkanterne sammen og form den til boller. Stil dem på sammenføjningen, pensl med sammenpisket æggehvider og lad dem efterhæve på pladen.

Bollerne bages ca. 12 minutter ved 210 grader C. alm. ovn.

De afkølede boller pyntes med flormelis drys eller tynde fine strimler af kageglasur.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (62 stemmer)

Opskriften er vist 70988 gange,
og udskrevet 1927 gange.


Energi:
KJ total 16711 (3979 kcal)
KJ pr. stk. 1856 (442 kcal)
Vægt ialt 1055 gram
Vægt pr. stk. 117 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1584 KJ (377 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 19.8 gram
Kulhydrat 44.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Puttemulle!<3  -  2011-05-25 10:00:59
DEr er et lille minus det er marsigpan!


Hanne  -  2010-02-12 16:37:59
Evt. bland Marcipan med smør/margarine og sukker. 100 gram marcipan, 100 gram smør/margarine og 100 gram sukker.