Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Små rismelsboller til suppe

Små rismelsboller til suppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Suppetilbehør

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
5 dl.sødmælk
1.5 dl.rismel
 
2 æg
75 g.rasp
1 spsk.kartoffelmel
1 spsk.lunet smør
0.75 tsk.salt
 evt.lidt kardemomme
 
 letsaltet vand
 
Opskrift:
Der koges en fast grød, mere stiv end den sædvanlige rismelsgrød, af ½ liter sødmælk og 1½ dl. rismel. Grøden afkøles. 2 æg, 75 g. knuste tvebakker (i vore dage. rasp), 1 spsk. kartoffelmel samt 1 spsk. lunet smør og 3/4 tsk. salt røres i. Kartoffelmelet gør bollerne glatte, men kan evt. udelades. I rigtigt gamle dage anvendte man også lidt kardemomme i. Dejen røres godt og anvendes med det samme. En gryde med kogende letsaltet vand skal stå parat. Bollerne sættes af med en ske eller trilles mellem hænderne i en størrelse som en stor hasselnød. Bollerne lægges i det kogende vand og koges over svag varme i 8 - 10 minutter.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 10131 gange,
og udskrevet 180 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu