Brødæggekage

Brødæggekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Æggekage

Hovedingrediens : Æg - HønseÆg

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red:

Brødæggekage, billede 4 Brødæggekage, billede 1 Brødæggekage, billede 2 Brødæggekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 skiver Sandwichbrød, fint 1 skive sandwichtoastbrød vejer ca. 30 gram.
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
8 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Brødet vendes i mælken, hvor det suger, smør smeltes på panden, hvorpå brødet ristes på begge sider.

I mellemtiden blandes æg, mælk og mel. Når brødet er brunt hældes massen over, steges brun på begge sider. Kagen vendes ved hjælp af et grydelåg, på hvilket man vender kagen op inden den kommer på panden igen. Skal KUN vendes en gang.

Serveres med sukker og syltetøj evt. sirup

Tips:

Her er en speciel æggekage, der smager som pandekager.


karakterer:
Opskriften er vist 115560 gange,
og udskrevet 1621 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (96 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5489 (1307 kcal)
KJ pr. Pers. 1372 (326 kcal)
Vægt ialt 912 gram
Vægt pr. Pers. 228 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 601 KJ (143 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 5.2 gram
Kulhydrat 17.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Grete Steensgaard Jakobsen  -  2020-11-03 07:59:29
Uhmm 😋 Som jeg husker den 👍 Men lidt salt ville ikke gøre noget 😉

jytte  -  2020-08-15 14:45:10
jeg elsker den æggekage, jeg fik det da jeg var barn. ingen grund til at ændre noget som virker

zambo  -  2016-04-14 19:40:19
Min mor (1908) lavede den altid med mørkt ristet rugbrød. Men der var sukker i dejen. Hvor meget ved jeg ikke. Nogen der har en idè?? :)

  -  2016-02-25 16:44:37
Prøv med tvebakker

  -  2009-03-08 19:21:45
som min MORMOR født i 1922 lavede den,, det er den rigtige brødæggekage,, Tak

Henning  -  2008-05-26 17:16:52
God, men der skal IKKE mel i en æggekage.! Prøv og krydre den med lidt kanel - mums !!

G  -  2008-02-27 18:24:58
Prøv at lave jeres egen opskrift. Istedet for at rette på andres, en brød æggekage er med hvidt brød og det skal man ikke lave om på! Tak for en god opskrift :-)

pi  -  0000-00-00 00:00:00
prøv med ristet rugbrød og pandekage dej

Dorte  -  0000-00-00 00:00:00
prøv at bruge rugbrød istedet for hvidt brød det mætter meget mere er sundere og smager kanon godt !

goodwill  -  0000-00-00 00:00:00
hej jeg er en fattig danske men kan ikke forstå hvorfor denne ret er klassificeret som dyr????

niklas  -  0000-00-00 00:00:00
hej der det er en god æggekage det skal bare ikke værre på hvidt brød