Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Hasselnødemousse med citrusfileter

Hasselnødemousse med citrusfileter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
2 æggeblommer
35 g.florsukker
2 dlcreme fraiche 38%
1 dl.piskefløde
50 g.sukker
40 g.hasselnøddeflager
1 bladhusblas
3 småappelsiner
 citronmelisse


Opskrift:

Sukkeret smeltes på en pande til gylden karamel. Nøddeflagerne vendes heri, og det hældes til afkøling på et smurt stykke alufolie. Denne "nougat" knuses let med køkkenrulle (mellem to stykker pergament).

Æggeblommer piskes grundigt med florsukker til det er lyst og let. Husblas opblødes i koldt vand, smeltes (i en kop over varmt vand) og røres i æggene. Piskefløde og creme fraiche piskes sammen til let skum. Det hele vendes sammen i en skål og stilles i køleskabet.

Til servering formes moussen med en varm spiseske som store æg, der serveres omgivet af appelsinfileterne og pyntet med blade af citronmelisse.

Tips:

Den nemmeste måde at udskære appelsinerne i fileter uden at man får hinderne med foregår således

Appelsinerne skrælles med en skarp urtekniv, så alt det hvide også er fjernet.
Med kniven skærer man simpelthen nu hver filet ud for sig, idet man undgår hinderne.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 8171 gange,
og udskrevet 144 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu