Hasselnødemousse med citrusfileter

Hasselnødemousse med citrusfileter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Nødder - Hasselnødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
2 æggeblommer
35 g.florsukker
2 dlCremefraiche 38%
1 dl.piskefløde
50 g.sukker
40 g.hasselnøddeflager
1 bladhusblas
3 småappelsiner
 citronmelisse
Opskrift:
Sukkeret smeltes på en pande til gylden karamel. Nøddeflagerne vendes heri, og det hældes til afkøling på et smurt stykke alufolie. Denne "nougat" knuses let med køkkenrulle (mellem to stykker pergament).

Æggeblommer piskes grundigt med florsukker til det er lyst og let. Husblas opblødes i koldt vand, smeltes (i en kop over varmt vand) og røres i æggene. Piskefløde og creme fraiche piskes sammen til let skum. Det hele vendes sammen i en skål og stilles i køleskabet.

Til servering formes moussen med en varm spiseske som store æg, der serveres omgivet af appelsinfileterne og pyntet med blade af citronmelisse.

Tips:

Den nemmeste måde at udskære appelsinerne i fileter uden at man får hinderne med foregår således

Appelsinerne skrælles med en skarp urtekniv, så alt det hvide også er fjernet.
Med kniven skærer man simpelthen nu hver filet ud for sig, idet man undgår hinderne.


karakterer:
Opskriften er vist 9103 gange,
og udskrevet 200 gange.

Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu