Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Havregrynsboller

Havregrynsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Marianne

Indsendt :


Havregrynsboller, billede 4 Havregrynsboller, billede 1 Havregrynsboller, billede 2 Havregrynsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Gær
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Opløs gæren i det lukne vand. Tilsæt salt, sukker og olie. Hæld væden over havregrynene, som røres godt sammen. Tilsæt derefter mel til dejen har en fast kosistens, der slipper skålen.

Dejen må dog ikke være tør.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca. 30 min. Form bollerne og lad hæve til dobbelt størrelse igen ca. 30 min.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn i 15 minutter.

Tips:

Et godt alternativ ved slankekur. Meget mættende. Havregrynsbollerne er fryse-egnede.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (415 stemmer)

Opskriften er vist 591947 gange,
og udskrevet 17082 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13200 (3142 kcal)
KJ pr. stk. 1100 (261 kcal)
Vægt ialt 1353 gram
Vægt pr. stk. 112 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 975 KJ (232 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 5.2 gram
Kulhydrat 41.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Simone  -  2020-02-27 12:46:14
Lækre og nemme boller! Plejer også at tilføje groft revne gulerødder, det gør dem ekstra saftige :)

Tina  -  2020-01-18 18:43:51
Jeg har lavet disse flere gange - så nemme og hurtige og altid lækre

Aust  -  2019-06-11 23:28:54
Sad og læste kommentarene kl.ca.22.55 og blev enig med mig selv om at lave dem. Jeg har dog brugt 25 g gær, 100 g rugmel og 300 g hvedemel. Honning i stedet for sukker. Dejen blev lækker. Har sat den på køl til i morgen tidlig. Spændt på at lave dem i morgen tidlig. 😀

  -  2019-05-30 23:38:14
har bagt dem to gange og der er super gode

GitteRM  -  2019-01-29 07:53:01
Rigtig gode boller. Jeg fik 20 boller af en portion. Jeg penler med smeltet smør, når jeg tager dem ud af ovnen, så holder skorpen sig sej i længere tid, og bollen bliver ikke tør så hurtigt.

Michael  -  2019-01-19 16:22:55
Nu står der bare olie men hvad slags olie er det man skal bruge ???

Tina   -  2017-08-31 12:46:47
Super nemme og lækre havregrynsboller!

Rikke  -  2017-08-15 09:22:01
Det er blevet en hverdags opskrift herhjemme De er lækre,nemme og sunde så det er dem vi spiser herhjemme og de mætter virkelig godt

Regitze  -  2017-08-09 15:46:00
Hvad for noget olie er det man skal bruge? 🙂

Stine  -  2017-02-25 11:46:12
Simpelthen de mest lækre boller, bager dem hver gang.. og de er altid et hit.

Jesper  -  2016-06-25 04:38:48
Jeg bruger altid havregryn når jeg bager brød. Men jeg kunne ikke drømme om, at putte sukker i. Sukker fremmer hævningen, men det er ikke ubetinget en fordel. Langsom hævning fremmer jo som bekendt smagen. Så mit brød sættes til hævning i køleskabet i cirka to døgn. Når jeg laver dette mikroovn-brød, så røres dejgen sammen, stilles til hævning og bages derefter - der er altså ingen anden æltning. Så arbejdstiden for et brød er cirka 5-7 minutter. Her er opskriften: 33 cl vand (ja, det svarer til hvad der kan være i en tom ølflaske, som for det meste kan findes på ethvert kollegieværelse) 2-4 gram gær (alt efter hvor hurtigt du ønsker brødet) 3-4 spiseskefulde havregryn en lille teskefuld salt et lille skvæt olie - jeg bruger raps hvedemel efter behov. Melet tilsættes indtil dejgen er samlet og ikke er for tynd - den må godt være lidt blævret -- jeg rører dejgen med en håndmixer og i en plasticskål, som kan tåle mikrobølger - så brødet skal ikke skifte tilholdssted fra tilberedning til bagning. Når brødet så er hævet tilpas - ca det dobbelte - så skal det en tur i mikrobølgeovnen. I min 850 watt ovn passer 12 minutter ganske godt. Dette brød har jo naturligvis ingen skorpe. Hvis man synes, at dette er et problem, så egner brødet sig glimrende til en tur forbi en brødrister.

Dobbelt havregryn  -  2016-06-04 01:27:29
Kom til ved en fejl, at doble med havregryn, uden at ændre på de øvrige ingredienser. De blev super gode alligevel.

Laila K.  -  2016-05-11 10:20:41
Super hurtige og skønne boller Smager fantastisk Bager dog mine 25min.

Christine  -  2016-04-24 10:22:48
Lækre og mættende boller.

Michelle   -  2016-03-26 12:41:09
Brugt denne opskrift i knap 2 år nu og den er stadig lige lækker og den eneste type boller vi laver. Lækre og gode boller i et sundere alternativ. Skal de være lidt anderledes så med glasur på toppen til hyggen.

Sofie  -  2016-03-15 11:48:59
Har lige bagt disse sammen med mine børn på 4 og 1,5. Det gik nemt og de blev overraskende lækre - saftige og velsmagende. Har gemt opskriften :)

Hanne  -  2016-03-08 17:07:18
Skønne og nemme boller. Dog brugte jeg lidt mindre mel, ca 400 g tror jeg. Har en fantastisk smag

Ditte  -  2016-01-28 21:44:57
Det er da nogen af de bedste boller jeg har bagt

charlotte  -  2016-01-25 10:47:10
Gode og nemme boller, som børnene elsker!

Maja Eskildsen  -  2015-10-11 11:48:20
Lidt mere salt og grovvalsede havregryn er super!

Rebecca  -  2015-08-16 10:25:17
De er ikke mindre end fantastiske. Sprøde udenpå og lækre svampede indeni

  -  2015-05-13 14:59:58
12-05-2015:Hæver meget fint både 1. og 2. gang + 1 ovnen. Fik 8 store firkantede "sandwich"boller.

Pernille  -  2015-02-24 16:20:38
Lækre, billige og rigtig nemme boller der mætter godt! Er bestemt ikke sidste gang jeg bager dem! :)

Laura  -  2014-07-05 12:44:17
Jeg glæder mig meget til at komme igang med at bage disse boller, håber de lever op til forventningerne - ellers bliver familien svært skuffede... men mon ikke, de lyder i hvert fald gode :-)

Lillian  -  2013-12-29 08:29:36
Har lige bagt bollerne og de er virkelig gode. Tilsatte fiber husk og ekstra vand (20 gram fiber husk + 1 dl. vand), for at få lidt mere fiber

Mette G. P.   -  2013-08-16 18:21:38
Tror bestemt jeg skal prøve disse. Jeg starter nemlig i næste uge, og en rugbrødsmadpakke er rigtig kedelig, så et godt alternativ. Tak for opskrift :)

Inger  -  2013-01-15 18:02:02
Lækre boller Og sikke en dej... Luftig og trådet. Perfekte til alt Jeg brugte grovvalsede havregryn, for det havde jeg i skuffen... Det fungerede fint.

  -  2013-01-09 16:30:55
Mhmm, dejligt nemme at lave og rigtig gode.

Karina Christensen   -  2012-11-05 21:50:14
Har allerede bagt dem 2 gange paa 1 uge. Super laekre og nemme boller.

Karina christensen   -  2012-11-05 21:49:03
Nem opskrift, rigtig laekkert broed. Dog bliver bollerene lidt flade synes jeg. Riv evt. 1 aeble i dejen og spar lidt paa vandet, det er ogsaa laekkert. Laver du dobbelt portion har du baade til boller og 1 formbroed. Brug gerne en roeremaskine, saa kan du spare lidt paa melet og broedet bliver dejligt "let".

  -  2012-09-19 21:08:35
Jeg har bagt bollerne mange gange - og de bliver gode hver gang. Et forslag til at gøre dem mere mættende og sunde. Put 100 g. rugmel, 100 g. fuldkornshvedemel og 3 håndefulde 3 eller 5 kornsblanding i, samt 0.75 dl olie istedet for 0,5 dl olie. Pensle med æg inden de kommer i ovnen. Der skal reduceres i mængden af hvedemel, så start med 200 g. og ælt resten af hvedemelet i. Husk dejen må godt være lidt klistret. Lad dem gerne hæve en time første gang.

  -  2012-09-06 09:40:17
de er bare super gode

Liselotte  -  2012-08-07 01:14:47
Super god og nem opskrift. Selv min mand var/er vilde med dem, og han er endda uddannet bager.

rie   -  2012-06-26 18:52:31
det er bare di lækreste boller og de er nemme at spise ikke sesj at tykke i tusind tak for den opskrift mvh rie

  -  2012-06-18 13:49:24
Dårlige og grimme at se på.. Dem bager jeg ikke igen

Hanne  -  2012-06-05 15:30:04
Jeg har lige lavet en triple-portion af opskriften, altså angiveligt 36 boller. Men jeg endte altså med at få 63 pænt store boller ud af det. Og de er rigtig lækre. Skal dog siges, at jeg ikke vejede hvedemel af, jeg puttede bare i, indtil dejen føltes rigtig, dvs. fast, men stadig let klæbrig.

Anette  -  2012-03-03 12:56:04
Virkelig gode boller ! - Jeg erstatter sukker med honning og når dejen er hævet halvejs føste gang, kommer jeg revne gulerødder i og supplerer med ekstra hvedemel. De bliver supergode og holder i lang tid (hvis man altså ikke lige spiser dem alle med det sammme).

Dianna  -  2011-12-18 04:30:16
Jeg bager dem med italiensk fuldkornshvedemel. Min kæreste er ikke meget for grove boller, men disse er en vinder. Dejlig svampede!

  -  2011-09-10 13:27:49
Majs De er super gode de boller, men hva pokker gør jeg forkert.....når de er formet og skal hæve 30 min så falder de sammen og ender med at blive ret flade?

CR  -  2011-07-07 14:15:30
Jeg er en pige på 14 år. jeg ELSKER de her boller!!!

Stine S. Løkken  -  2011-06-21 11:25:17
Kan kun tilslutte mig resten af banden - de er super lækre!

Majken  -  2011-05-31 12:26:40
Jeg er ved at bage dem, men syntes at jeg har brugt mere mel end der stod, ved ikke og det er for at jeg har kommet gulerødder i, men dejen dufter og ser lækker ud:)

  -  2011-05-29 11:30:35
Hvis man vil gøre bollerne lidt sundere, kan sukker med fordel udskiftes med gulerod og salt med græskarkerner. De bliver kun bedre.

Tobias  -  2011-05-24 15:43:53
Super boller, plejer ikke at være den store brødspiser men disse boller bare toppen. Har bagt dem et par gange. Evt tips Brug økologisk musli og tranebær istedet for havregryn samt brug 200g grahamsmel og 200 g hvede mel istedet for de 500 g hvede. Giver nogle rigtig gode grov boller.

Peter  -  2010-10-03 11:58:25
Disse boller er helt vidunderlige - de er altid et hit blandt voksne som børn. Hvis man laver dem rigtig fugtige og bruger en isske til at sætte dem på pladen, behøver man ikke at berøre dem med menneskehånd, og de bliver ekstra bløde og luftige.

acm  -  2010-09-11 17:24:54
Jeg synes ikke at de er så fedtfattige.. jeg tæller kcal og bruger mange på denne bolle

Else  -  2010-08-07 15:27:34
Kanon gode, bløde, luftige og mættende boller MUMS....

.............  -  2010-07-18 11:11:57
jeg synes den smager goodt hehe det er den bedste boller jeg nogen sinde har smagt <3

Emilie  -  2010-06-09 13:34:18
Så har jeg puttet en plade i ovnen og håber på et godt resultat, de ser hvertfald gode ud!

Winnie Mikkelsen  -  2010-04-29 11:56:34
Bagte dem i går, de var vildt lækre - jeg puttede 150 g havregryn og 100 g reven gulerod i, de blev rigtige gode. Jeg tror de vil være rigtige gode også med lidt skinke i, som madpakkeboller sammen med lidt krydderier, det skal ihvertald prøves - mums !

Dorte 2  -  2010-04-26 15:40:39
Skiftede alt melet ud med speltmel og halvdelen af vandet med A38. Super lette og luftige.

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her