Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fedtfattige muffins

Fedtfattige muffins, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Kager i formRet : Kager i form - Muffins

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Fedtfattige muffins, billede 4 Fedtfattige muffins, billede 1 Fedtfattige muffins, billede 2 Fedtfattige muffins, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
175 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
2 Pære En pærer vejer ca. 100 gram renset vægt.
75 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
0.5 dl. Fromage frais 0.3 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
225 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   


Opskrift:
Æg og sukker piskes hvidt og skummende.

Pærerne moses med en gaffel, chokoladen hakkes groft og begge dele tilsættes med de øvrige ingredienser. Det hele røres godt sammen og kommes i muffinsforme.

Bages midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.

Tips:

Kagerne har en fedtenergiprocent på ca. 17%.
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (72 stemmer)

Opskriften er vist 107345 gange,
og udskrevet 3406 gange.
Energi:
KJ total 9496 (2261 kcal)
KJ pr. stk. 791 (188 kcal)
Vægt ialt 888 gram
Vægt pr. stk. 74 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1069 KJ (254 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 4.5 gram
Kulhydrat 48.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

mona   -  2016-02-15 18:06:19
super lækre muffiner

Frunissen  -  2015-02-14 21:07:53
Fantastiske. Luftige og lækre. Især med lidt creme fraice rørt op med vanilje til😊

KM  -  2013-10-25 11:42:46
@kma Brug Stevia hvis du er bange for kunstige sødemidler. Stevia er et naturprodukt og søder på samme måde - uden kalorier.

Naja  -  2012-10-31 20:57:30
+ at jeg var løbet tør for A38 og derfor måtte bruge jordbær yoghurt... Det var ganske okay :)

Naja  -  2012-10-31 20:55:23
Hej Jeg brugte denne opskrift, dog med lidt ændringer: Æbler i stedet for pærer, og så uden chokolade i :) Der udover blandede jeg grøn farve i dejen da jeg skulle bruge dem til at dele ud til børnene her på Halloween aften :) Rigtig gode :)

Nanna  -  2012-04-03 10:35:31
De smager meget af makroner?? Jeg gav dem næsten 20 min., hvor de fik en lidt sprød overflade, men indeni var de bløde nok.

Sanne  -  2012-02-19 14:01:01
Prøvede med flydende sød og banan. Virkelig dårligt resultat.

kma  -  2011-10-18 13:08:19
husk folkens. at der i sødemiddel er skadelige e-mærker i som kan være giftige for nogen. så jeg vil anbefalde at i hellere spiser en mindre, end at bruge sødemiddel:-)

mogens  -  2011-09-15 15:46:24
den er super god og luftig

Damhave  -  2011-01-24 17:04:44
1 teskefuld Cologran sødemiddel (ca.o,5 gram) svare til en teskefuld sukker (ca.2,3 gram)

Damhave  -  2011-01-24 16:55:51
Erstat sukkeret med sukkererstatning (Gologran) så daler fedtprocenten temmelig meget og så er de heller ikke så syndige at spise, og man kan faktisk ikke smage forskel.

Lone  -  2010-05-09 09:53:20
Det er en rigtig god opskrift og så smager de super godt

josephine  -  2010-03-29 16:08:03
det er sa godt de smager ikke af fedtfattige sa det kan anbefales til dem som er pa kur mums

Nathalie  -  2010-02-09 19:47:04
Sødemiddel er helt klart et GLIMRENDE alternativ til fedtfattig mad og kager - smagen er 100% den samme, den eneste forskel = med sødemiddel, INGEN kalorien. Tilføj 70% chokolade i muffinsne og vi er på en helt anden fedtenenergiprocent. - og, brug fuldkorns hvedemel :-)

  -  2010-01-28 14:53:54
Hvis man vil have dem FEDTFATTIGE: Brug sødemiddel. (dette kunne jeg dog aldrig finde på!) Brug sirup, honning, van. sukker ellerg lign. Hvid raffineret sukker er det værste!

sannew  -  2009-12-19 10:30:34
hvis man gerne vil skære ned på sukkerindholdet ELLER helt undlade sukker, så kan man erstatte dette med bananer. Dette gør dog, at man ikke skal tilsætte fromage frais - så bliver det for smattet :) Bananerne giver den søde smag (og, naturligvis, smagen af banan)

jonna  -  2009-10-16 16:17:14
de er rigtig gode, hele familien, bestiller dem til fødselsdage,så jeg storbager, 100 ca af gangen og med bananer.og så i fryseren,

Nana  -  2009-09-14 18:25:38
Jeg er igang med at lave dem og ligesom Nordjylland minder min også som bolle-dej eller lignende. Jeg har prøvet at hælde skummemælk i.. Så nu må vi se hvad det bliver til..?

anne m  -  2009-05-16 16:57:39
de er rigtige gode de er også gode med banan i stedet for pærer

  -  2009-05-13 00:31:42
de er bare rigtige gode også med banan og nøder i stedet for pærer og chokolade

mimers  -  2008-09-29 18:30:49
hvor mange kalorier er der ca. i en muffin?

cecillie  -  2008-09-13 20:03:30
de ser lækre ud. Men hvor mange kalorier er der ca. i en muffin?

Pernille  -  2008-03-29 19:25:16
De smager super lækkert.

kathrine  -  2008-02-14 15:05:25
Virkelig gode. Bagte dem til noget familie komsammen og alle var så vilde med dem at jeg måtte printe flere eksemplarer ud så de kunne få opskriften med hjem. - og hvis man ikke lige har friske pærer kan dem fra dåse sagtens bruges.

Cha  -  2007-10-28 12:09:23
Kommer 3 mosede bananer i.. De er vellykkede hver gang!!

Nordjylland  -  2007-10-21 14:37:46
Jeg er vist ikke den store bager. Jeg brugte sødemiddel, i stedet for sukker og bananer i stedet for pærer. Dejen mindede mest om franskbrødsdej, da jeg havde blandet ingredienserne... Jeg tilføjede lidt mere A38, det hjalp en lille smule. Resultatet er blevet, at de minder mere om scones, end om muffins. De er ikke synderligt luftige og de hænger fast i papiret!! Bortset fra det, så smager de ok ;-)

Lisa  -  2007-07-10 21:52:12
Det er de bedste muffins jeg har smagt.. luftige og slet ikke tøre... Brugte sukker erstatning i stedet for sukker og mørkchokolade med 80% kakao.. så er de knapt så kalorierige..

lea  -  2007-03-16 18:58:12
meget gode i betragt af at de er fedtfattige jeg andbefalder dem også

Muffin-pigen  -  2007-03-03 19:35:33
dejen er rigtig nem at lave, det tog ikke mere end 10 min.... og de smager fantastisk, skal helt klart prøves....!!!

Anne Thomsen  -  2007-01-11 12:49:42
Den er alletiders - vi anbefaler helt klart..

Lis  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg puttede en rest af dejen i en spring form og bagte den , da kagen var kold puttede jeg tøet dream is oven på og frøs kagen lidt. jeg skar kagen ud i lagkage stykker og pyntede den med frisk frugt. det var perfekt.

Lene P.  -  0000-00-00 00:00:00
I stedet for to pærer brugte jeg en moset banan og er tevet æble, og det var perfekt.

Elisabeth  -  0000-00-00 00:00:00
jeg brugte pære på dåse og det vat fint

kathrine  -  0000-00-00 00:00:00
find på noget sundt at komme på og der efter skriv det på

Sarah  -  0000-00-00 00:00:00
hvad hvis man vil lave dem uden frugt hvad gør man så?? hjælp!!

Chokomanen  -  0000-00-00 00:00:00
Hvordan ved man hvor meget sødemiddel man skal bruge? For det er vel ikke den samme mængde som sukkeret...?

Marie  -  0000-00-00 00:00:00
Det er ikke mere en to timer siden jeg fandt denne opskrift på nettet, og kagerne er bagt. mums... De er bare super gode. Jeg brugte bananer i stedet for pærer og søde middeli stedet for sukker. Jeg bruge ikke andet en 70 g. sødemiddel. de kan klart anbefales her fra. Go´ fornøjelse.

Stina  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg bruger også kun sødemiddel - det er et perfekt alternativ:) I stedet for pærerne, så mosede jeg 2 bananer og kom i... MUMS! Det skulle I prøve

Naila  -  0000-00-00 00:00:00
Hvis man synes der er for meget sukker i. Så brug Sødemiddel, det fås både i flydenede form og som drys. Der er ingen kalorier i overhovedet og smager som sukker! jeg bruger aldrig alm. sukker ! :)

Mille  -  0000-00-00 00:00:00
kage er og bliver kage...kære Thor...og hvis du vil have chokolade istedet for kage, så spis dog det!!! Men hvis man har lyst til et stykke kage, er dette et udmærket alternativ til en hvilken som helst anden kage. Så vidt jeg er orienteret, er der vist altid en del sukker i kager, eller hvad? Hvis ellers man er i stand til at tænke lidt over opskriften, og tør eksperimentere selv, så kan man jo forsøge at skære ned i sukkeret selv...nå ja...det er jo blot min egen ydmyge holdning til det. Glem ikke...kage er jo ikke noget man skal spise hver dag hele tiden, vel? Og så i øvrigt...velbekomme med din plade marabou...

thor  -  0000-00-00 00:00:00
det er snyd og bedrag! Der er tilsat meget sukker og endda også chokolade men ingen smør, derfor ender fedtenergiprocenten på 17 %. Tikgengæld er der så mange kulhydrater i så man faktisk ligeså godt kunne spise en plade marabou!

Henriette og mathash  -  0000-00-00 00:00:00
jeg giver denne opskrift 10 fordi der er mørk chokplade

Nanna  -  0000-00-00 00:00:00
De er dejligt luftige, og smager slet ikke fedtfattige

Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg synes at de er meget go'e. De smager egentlig ikke som fedtfattige. De er heller ikke for tører. Kan anbefales