Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kyllingetærte I

Kyllingetærte I, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Kylling - Kogt/stegt kylling

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Kyllingetærte I, billede 4 Kyllingetærte I, billede 1 Kyllingetærte I, billede 2 Kyllingetærte I, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingekød, kogt
250 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Paprika, edelsuss
   
4 Butterdej, Plade 1 pakke butterdejsplader vejer 450 gram og indeholder 6 plader
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   


Opskrift:
Befri den kogte kylling for skind og ben og skær kødet i små stykker. Rens champignonerne og del evt. de største. Rens peberfrugten og skær den i strimler.

Smelt smørret og lad champignonerne snurre heri. Rør melet i og spæd med bouillon. Rør fløde i. Lad stuvningen koge igennem. tilsæt kyllingekød, skinke og peberfrugt. Krydr med salt, peber og paprika. Lad stuvningen blive kold.


Lad butterdejspladerne tø. Læg 2 plader side om side, så kanterne går lidt ind over hinanden. Rul dejen ud og beklæd en tærteform ca. 27 cm i diameter med den.

Kom den kolde stuvning i. Rul de resterende plader ud og læg dem over som låg. Lav evt. blade af resten og "lim" dem på med æg.

Skær et par ridser i låget. Pensl med æg.

Bag tærten i den nederste halvdel af ovnen ved 200 grader C alm. ovn i 35-45 minutter.
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (18 stemmer)

Opskriften er vist 144257 gange,
og udskrevet 2492 gange.
Energi:
KJ total 14331 (3412 kcal)
KJ pr. Pers. 2388 (568 kcal)
Vægt ialt 1872 gram
Vægt pr. Pers. 312 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 765 KJ (182 kcal)
Protein 8.4 gram
Fedt 13.2 gram
Kulhydrat 8.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

smukkedukke666  -  2010-11-06 16:07:12
Simpelhen den bedste tærte jeg nogen sinde har smagt, og er ikke tærte menneske normalt.

Per  -  2009-08-30 10:02:25
Fyldet kan laves dagen før, det har godt af at køle helt ned inden det lægges på butterdejen.

Mona  -  0000-00-00 00:00:00
Den smagte rigtig godt, men den var meget "våd".