Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Italiensk pizza

Italiensk pizza, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :


Italiensk pizza, billede 4 Italiensk pizza, billede 1 Italiensk pizza, billede 2 Italiensk pizza, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
275 g.hvedemel
150 g.semlina mel
1 tsk.salt
50 g.gær
2 dl.varmt vand
1 spsk.ekstra jomfru olivenolie
2 små æg
 
 Fyld:
0.75 dl.olivenolie
3 løg
3 fedhvidløg
75 g.rensede ansjoser
175 g.tomatpuré
 friskkværnet peber
 basilikum blade
 
 hjemmelavet rasp
2 spsk.olivenolie
 
Opskrift:
Rør mel og salt sammen. Gæren opløses i håndvarmt vand tilsat olien og melet røres i efterhånden. Bind dejen sammen med de sammenpiskede æg og ælt den blank og smidig. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1 time) et varmt sted.

Hvis ansjoserne er købt saltede, udvandes de en halv time, renses og befries for hoved og ben.

Varm olien op i en sauterpande. Skær de rensede løg og hvidløgsfedene i tynde skiver og lad ringene stege klare, men ikke brune, for svag varme.

Ansjosfileterne hakkes groft og kommes på panden. Rør rundt under opvarmningen og tilsæt efter nogle minutter tomatpuré, basilikum samt peber efter smag. Lad fyldet simre 5-10 min. til det tykner.

Ovnen varmes op til 230 grader. Pensl bagepladen med olivenolie. Slå dejen ned og del den i to dele, der hver især rulles tyndt ud på et meldrysset bord og lægges på pladerne. Drys med grov rasp og forbag bundene, til farven er bleget. Bred saucen ud over bundene, men lad den yderste centimeter dej være bar. Stænk den resterende olie over og bag pizzaen færdig til overfladen er mørkgylden og karamelagtig, ca. 15 min.

Tips:

Det er ikke en fejl, at pizzaen er uden ost. Hvis man ikke kan leve uden, kan man lægge tynde skiver af en god mozarella over fyldet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (101 stemmer)

Opskriften er vist 71259 gange,
og udskrevet 753 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2014-03-26 10:48:45
Forbagning: der er 10 minutter vist for meget, den ene bund hævede op som pitabrød.

  -  2008-04-27 19:44:01
ciao.den lyder god, jeg glæder mig til at smage.

inger  -  0000-00-00 00:00:00
hvad er semlinamel?

masimo  -  0000-00-00 00:00:00
gå til naploi, og se den ÆGTE vare

Mads B.  -  0000-00-00 00:00:00
den er så god at jeg kom til at savle ud over computeren heheheheheheheh

2 skoleelever der prøver at lave en pizza!!  -  0000-00-00 00:00:00
den er svær at finde ud af. prøv at beskriv den lidt mere tydelig!! tak!!

  -  0000-00-00 00:00:00
den er meget svær at finde ud af. prøv og skriv det så man kan forstå det!!! tak!!! 2 skolepiger der prøver at finde en pizza opskrift

Pizza-freak  -  0000-00-00 00:00:00
der er da nogle der er mere smags fulde

  -  0000-00-00 00:00:00
jeg blev syg af den (kan ikke tåle hvidløj) men det smagte meget godt tror jeg skal ha det i morgen*uden hvisløG

pizza manden  -  0000-00-00 00:00:00
den er så god at vær gang jeg ser den på computeren er jeg ved at spise computeren hehehehehehehehh men jeg siger i SKAL prøve at lave den i bliver forælsket i den og i skal tag mere bacon på hehehehehehehehehe

Marie  -  0000-00-00 00:00:00
MUMS! har lavet den 2 gange

  -  0000-00-00 00:00:00
den lyder god..

-  -  0000-00-00 00:00:00
uhha den er GOD