Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Saftigt citrusbrød

Saftigt citrusbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 l.kogende vand
1.5 l.groft rugmel
100 g.gær
1.5 dl.yoghurt
1 spsk.Salt
1 dl.appelsinmarmelade
1 kg.Hvedemel
 
Opskrift:
Kom rugmelet i en skål og hæld det kogende vand over. Rør det godt sammen, dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad det stå natten over eller mindst 3 timer.

Rør gæren ud i yoghurt og tilsæt salt og marmelade. Rør det i rugmelsblandingen sammen med hvedemel og ælt det igennem til en fast dej. Lad det hæve tildækket 1 time.

Tag dejen ud på bordet og ælt den smidig, tilsæt evt. lidt hvedemel om nødvendigt. Del dejen i 3 lige store stykker, form dem til brød og sæt dem på plader med bagepapir. Lad dem efterhæve til de ser lette og porøse ud, ca. 40 minutter.

Bag brødene ved 175 grader nederst i ovnen i ca. 1 time og 15 minutter. Lad dem afkøle pakket ind i viskestykker.

karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 1823 gange,
og udskrevet 44 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Dorthe  -  2007-02-07 09:42:25
Der kunne godt være lidt mere smag i med f.eks. med lidt revet muskatnød