Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sprængt Kalvetunge (Grundopskrift på sprængning)

Sprængt Kalvetunge (Grundopskrift på sprængning), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 fersk kalvetunge ( ca. 1 kg)
60 g.salt
20 g.sukker pr. l. vand
 
Opskrift:
Kog vandet op og opløs salt og sukker heri. Lad saltlagen blive kold. Læg den afpudsede tunge i en skål ( ikke metal) og hæld den kolde lage over, så den er helt dækket. Læg et let pres over, så tungen holdes under lagen. Dæk skålen og stil den koldt i 2 døgn. Tag den op og skyld den. Den er nu sprængt og klar til at koges.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (10 stemmer)

Opskriften er vist 40589 gange,
og udskrevet 691 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Sonja  -  2017-01-10 18:12:44
Kan også bruges til sprængt svinekam, and, culotte, cuvette og and. Til større stykker skal den ligge lagen 3 døgn.

Pia nielsen  -  2016-01-29 13:58:06
Salt nok eller ej målt i gram. I mine unge dage rørte vi salt i vandet. Den rette saltmængte blev afgjort af om et ukogt æg kunne flyde oven på eller ej. Det vil sige at saltmængden passede når ægget kunne flyde. Kødet kunne lægge der i mange dage i køleskabet. Om vandet blev kogt først husker jeg ikke. Men saltmængden passede altid.

Mich Bruus Pedersen  -  2012-03-16 18:07:27
Drop nitrit! Det er da (for mig i hvert fald) en af de HELT store grunde til at sprænge selv. Og ja, så bliver den noget mere grå end den (afskyelige IMHO) lyserøde, son nitrit giver. Bruger selv 100g salt/l. Kogetid 2-2½ time

Mich Bruus Pedersen  -  2012-03-15 20:02:09
Drop nitrit! Det er da (for mig i hvert fald) en af de HELT store grunde til at sprænge selv. Og ja, så bliver den noget mere grå end den (afskyelige IMHO) lyserøde, son nitrit giver. Bruger selv 100g salt/l. Kogetid 2-2½ time

Mukke  -  2008-01-30 00:32:31
Prøv med 200g Nitritsalt 0.6% pr. liter vand... PS: hvor længe skal den koge (1kg) før "skindet" er nemt at ta' af ?

Palle Sørensen  -  2008-01-17 21:31:02
Saltning af tunge på ca. 1,2 kg. er fuldstændig utilstrækkelig. Ved brug af ½ nitritsalt og ½ kogesalt. Endvidere blev der stiksaltet første dag med 80 ml. af saltlagen. Efter kogning var tungen overhovedet ikke salt, og den var ikke gennemsaltet grå i det meste af kødet.

luffeland  -  2007-12-20 22:16:31
Saltningen er utilstrækkelig. Jeg brugte ½ salt og ½ nitritsalt +stiksaltning med samme lage (100 ml.). Efter kogning i fersk vand var tungen totalt uden saltsmag, ogden var grå indeni selv helt ud i tungespidsen. Med venlig hilsen Palle Østberg Sørensen Holmegaardsvej6 6950 Ringkøbing.