Hasselback gulerødder

Hasselback gulerødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Hasselback gulerødder, billede 4 Hasselback gulerødder, billede 1 Hasselback gulerødder, billede 2 Hasselback gulerødder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
   
4 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Timian, frisk
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Skræl gulerødderne, skær dem i 6-8 cm stykker. Skær dem i tynde skiver, MEN IKKE helt igennem, du kan bruge en træplade til hasselback kartofler eller en grydeske. Læg dem i et ovnfast fad.

Snit skalotteløgene på langs og hak hvidløgene fint.
Bland skalotteløg, hvidløg, timian, salt, peber og olivenolie godt sammen.

Fordel blandingen over gulerødderne og bag dem ved 200 grader C. Alm ovn i 25-30 min.
De skal være møre, men stadig være sprøde og have bid.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (6 stemmer)

Opskriften er vist 33612 gange,
og udskrevet 826 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 842 (200 kcal)
KJ pr. Pers. 210 (50 kcal)
Vægt ialt 508 gram
Vægt pr. Pers. 127 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 165 KJ (39 kcal)
Protein 1.0 gram
Fedt 0.4 gram
Kulhydrat 9.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

birthe  -  2008-04-04 15:41:53
smagte pragtfuld

SP  -  0000-00-00 00:00:00
Meget dejligt tilbehør - jeg skar gulerødderne i mundrette stykker og dækkede det ovnfaste fad med gulerødder og herefter fulgte opskriften. Også nem for børn.