røget laks i små tynde skiver400 g. røget laks i små tynde skiver
1
kg.
frisk spinat1 kg. frisk spinat
0.5
dl.
olie0.5 dl. olie
1
fed
presset hvidløg1 fed presset hvidløg
2
spsk.
smør2 spsk. smør
30
g.
hvedemel30 g. hvedemel
1.5
dl.
fløde1.5 dl. fløde
Salt Salt
Peber friskkværnet Peber friskkværnet
Pynt: Pynt:
2
hårdkogte æg i skiver2 hårdkogte æg i skiver
2
store røde peberfrugter skåret i tynde ringe2 store røde peberfrugter skåret i tynde ringe
Opskrift:
Spinaten skylles grundigt, og det overskydende vand rystes af. Olien opvarmes i en stor gryde og hvidløget kommes i. Lad det småsimrer under omrøring i 1 minut.
Spinaten tilsættes og koges ved middelvarme under omrøring, indtil spinaten er blød. Den kommes i en sigte og drypper af, hvorefter den hakkes groft.
Smørret smeltes i en gryde og melet tilsættes. Blandingen koges i 2 minutter under omrøring, medens fløden langsomt hældes i. Lad det simre, til saucen er meget tyk, under omrøring i ca. 2 minutter. Spinaten tilsættes og varmes igennem og smages til med salt og peber. Spinaten kommes over i et opvarmet fad, anrettes med røget laks, og pyntes med æg og peberfrugt.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 32432 gange, og udskrevet 428 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider