Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Lun æbletærte

Lun æbletærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lun æbletærte, billede 4 Lun æbletærte, billede 1 Lun æbletærte, billede 2 Lun æbletærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
3 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
   
  Fyld:
8 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
3 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Cognac 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Glasur:
1 dl. Abrikosmarmelade 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:
Ælt mørdejen sammen, og lad den hvile koldt. Skræl 6 æbler, skær dem i både og fjern kærnehuset.

Kog vand, sukker, cognac, smør, citroncaft og vanilliesukker sammen i en gryde. Tilsæt æblebådene og kog dem til mos under låg. Kog tilsidst æblerne uden låg hvis der er for meget væde.

Rul mørdejen ud til en stor tærteform, og forbag den i 10 minutter ved 170 grader C. alm. ovn.

Kom æblemosen i trærtebunden.

Vask de 2 sidste æbler, skær dem i tynde både og læg dem som et mønster på mosen. Drys med sukker og dryp med lidt citronsaft.

Bag tærten yderlig til æblerne har fået farve og er bløde.

Tag tærten ud. Kog marmeladen op med vand og sigt den. Pensel tærten med marmeladen.

Server tærten med frisk pisket flødeskum.

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (40 stemmer)

Opskriften er vist 112075 gange,
og udskrevet 956 gange.
Energi:
KJ total 12548 (2987 kcal)
KJ pr. Pers. 1568 (373 kcal)
Vægt ialt 1357 gram
Vægt pr. Pers. 169 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 924 KJ (220 kcal)
Protein 1.7 gram
Fedt 8.1 gram
Kulhydrat 33.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bager Frank  -  2016-10-15 20:15:16
Calvados vil være fremragende

jo1103  -  2016-09-14 10:04:15
kan man bruge andet end cognac ? ex. rom eller anden spiritus???

loulou   -  2011-06-28 09:47:50
jeg har prøvede at bage den den smakt fantasktisk

  -  2010-09-10 15:46:08
svær at lave...