Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Nytårs-Islagkage

Nytårs-Islagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Islagkage

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

HøjtidNytår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Nytårs-Islagkage, billede 4 Nytårs-Islagkage, billede 1 Nytårs-Islagkage, billede 2 Nytårs-Islagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 appelsiner
100 g.svesker uden sten (itu-skåret)
 
6 æggeblommer
3 æg
200 g.sukker
1 tsk.vanillesukker
150 g.mørk chokolade
100 g.revet marcipan
 
10 dl.piskefløde
 
 Store makroner
1 stort glas syltede kirsebær
 
Opskrift:
Riv skallen af den ene appelsin og gem det lidt. Pres saften af begge appelsiner og lad sveskestykkerne stå i blød i saften (gerne natten over).

Æggeblommer, hele æg, sukker og vanillesukkeret piskes til skum. Kom sveskestykkerne, appelsinsaften, hakket chokolade samt den revede appelsinskal ned i æggemassen, til sidst revet marcipan.

Pisk fløden stiv og vend den sammen med æggene.

Tag en springform og fordel knuste makroner i bunden, kom nogle syltede kirsebær på og væd makronerne med lidt kirsebærsaft.

Derefter kommes et lag iscreme på, og så igen makroner, kirsebær og creme. Bliv ved, så længe der er makroner og creme, sæt så kagen på frost, pakket godt ind i plasticfilm.


Serveres f.eks. med sorbetis, nødder og nougat på toppen eller pynt med knallerter, raketter og stjernekastere.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3    (105 stemmer)

Opskriften er vist 196501 gange,
og udskrevet 3775 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2013-05-03 16:15:52
Jeg har med stor fornøjelse serveret den, den er virkelig god og selv dem som ikke kunne lide marcipan og svesker, har kun lovprist den.

Jeanne V.  -  2013-01-07 18:55:55
Jeg kan ikke forstå den ikke har fået højere gennensnitskarakter. Jeg serverede den for 14 personer, hvoraf 3-4 af dem ikke kan lide svesker, de var helt vilde med denne dessert. Det er ikke sidste gang jeg har lavet den, derfor et 10-tal herfra.

  -  2013-01-05 14:49:12
Fantastisk opskrift. Vi har fået den 2 gange. Ungerne spiste den med stor velbehag!

Bjarne   -  2012-12-31 14:54:01
rigtig god et 10 tal

Lisa  -  2010-12-30 21:28:20
mmh, den er viildt lækker. jeg har nu ikke lavet den nytårs-aften, men vi fik gæster igår og jeg skulle hurtigt finde en dessert at lave så jeg besluttede mig for at surfe efter ''nytårs-dessert''.. Jeg fandt så denne her lækre nytårs-lagkage. :-) herlig side at finde desserter på.:-) tak;-)

Vipsen  -  2010-03-08 13:56:06
Det er en super super dejlig is. Blot undlod jeg svedskerne, syntes ikke de passede til.

Ole  -  2009-06-25 10:14:35
Mægtig islagkage til nytårs aften 2008. Jeg brugte syltede kirsebær i rom, da de almindelige var udsolgt, det blev den absolut ikke dårligere af. Selskabets damer ville alle have opskriften.

Tina  -  2009-05-11 13:26:50
Super god! (Jeg lavede kagen i 2 forme med hvert et lag) I stedet for svesker har jeg brugt tørrede figner (øko./Urtekram) skåret i mindre stykker - det var et hit!! Når nogle jo ikke kan lide svesker....

Per  -  2008-11-23 16:06:09
Det oven på er hindbærmarmelade som er passeret gennem en sigte.

  -  2008-11-22 14:49:50
hvad er det der er oven på

moneste  -  2007-03-24 20:36:45
den beste islagkage jeg har smagt jeg var helt væk du er fantastisk jeg elsker din opskrift den var hvist også med til at give mig det job som kok da jeg skulle lave noget til min chef

daniel igen  -  2007-01-18 12:49:50
anne lise, den kan ikke varmt befales, men istedet koldt anbefales :)

daniel hansen  -  2007-01-18 12:48:38
den er lækker, men lidt for kold. den skal helst i mikroovnen et par minutter, så bliver den blød og sprød. ligesom alle vil have en islagkage

Anne-Lise Riis Klausen  -  2007-01-01 11:26:02
Det er en meget lækker islagkage. Kan varmt anbefales. næste gang vil jeg prøve med andet frugt end kirsebær

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Frysning en 4-5 timer ved 23 grader minus, får den længere skal der regnes med at den skal have lov til at stå lidt i feks. køleskab.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Som i kan se så har jeg nu afprøvet den, og jeg syntes det passede ok med de 290 g. kirsebær, drænet vægt, af makroner brugte jeg knapt en pose med 250 g., lavede lagkagen i 2 lag, kunne måske godt være lavet med tre, eller et enkelt lag og fordelt på 2 springforme da den blev meget høj.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Det største glas kirsebær jeg har kunnet finde er på 540 g., 290 g. drænet vægt.

lisbeth  -  0000-00-00 00:00:00
en super opskrift,.. men den mætter og skal serveres med noget meget friskt. Ikke noget for børn.NB!prøv at bruge amarenokirsebær i stedet ( kun 15 - 20 stk.)