Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Baguettes

Baguettes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 3 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Frankrig - Fransk - Franske

Frankrig - Fransk - FranskeIndsendt :


Baguettes, billede 4 Baguettes, billede 1 Baguettes, billede 2 Baguettes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 gram Gær
3.5 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   


Opskrift:

Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt salt. Bland mel i ad et par gange, til den dejen er tilpas let og smidig. Stil dejen til hævning ca. 4 timer ved stuetemperatur.


Form dejen til tre flute i bagepladens længde. lad flútene efterhæve 15 min.

Snit og pensl brødene med vand og drys evt. med groft salt.

Bag flutene 5 min. ved 250 grader, dæmp varmen til 225 grader og bag dem yderligere 12-13 min.

Tips:

Hvis gærmængden øges til 25 gr. gær, skal flutene blot hæve 45-60 min. før de formes.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (58 stemmer)

Opskriften er vist 59489 gange,
og udskrevet 1419 gange.


Energi:
KJ total 7426 (1768 kcal)
KJ pr. stk. 2475 (589 kcal)
Vægt ialt 868 gram
Vægt pr. stk. 289 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 855 KJ (203 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 0.9 gram
Kulhydrat 43.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Cecilia  -  2017-07-13 13:41:31
Simpel og god grundopskrift. :)


Grovbageren  -  2013-01-19 14:41:17
Glimrende opskrift i al dens enkelthed. Resultatet er faktisk som de gode baguettes man køber hos en landsbybager i Frankrig. Smager godt med sesanfrø på. Kan om muligt bages ved 260 - 270 gr. de første 5 min. Det er nok vigtigt man kontrollerer dejens fasthed under blandingen


Lizzy  -  2012-05-27 13:52:30
Synes at den godt nok blev flyndene


Sander Ehmsen  -  0000-00-00 00:00:00
Ganske simpel og udemærket opskrift. Hvis man er til lidt mere end bare alm. baguttes, så kan soltørrede tomater.