Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kiksekage uden æg (æggefri)

Kiksekage uden æg (æggefri), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Kiksekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse kiks

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kiksekage uden æg (æggefri), billede 4 Kiksekage uden æg (æggefri), billede 1 Kiksekage uden æg (æggefri), billede 2 Kiksekage uden æg (æggefri), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.mørk chokolade
3 dl.piskefløde
100 g.flormelis
50 g.smør
 
225 g.æggefrie kiks


Opskrift:
Beklæd en sandkageform med tilklippet bagepapir.

Hak chokoladen meget fint og kom den i en skål. I en gryde bringes piskefløde og flormelis i kog under omrøring.

Hæld så langsomt den varme flødeblanding over den finthakkede chokolade. Rør samtidig i midten af skålen med små, runde, bevægelser indtil massen opnår en elastisk og glansfuld kerne.

Lad chokoladeblandingen køle lidt af. Imens deles smørret i små stykker. Tilsæt smørstykkerne lidt efter lidt, mens der røres igen. Rør det hele godt sammen og stil skålen i køleskabet i ca. 15 minutter.

Tag chokoladecremen ud igen og kom nu først et lag chokoladecreme i bunden af sandkageformen. Dæk chokoladelaget med et lag kiks. Så et nyt lag chokoladecreme og så et nyt lag kiks osv. osv. Husk at slutte med et lag chokoladecreme.

Dæk formen til med husholdningsfilm og stil kagen i køleskabet ind til næste dag. Skær den forsigtigt i skiver og server denne lækre kiksekage.
karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (71 stemmer)

Opskriften er vist 108179 gange,
og udskrevet 2502 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2014-11-12 18:20:27
Prøv at lave den fedtfattig, og sukkerfri :-) Jeg bruger cremefine fløde, og sødemiddel, bare lidt mindre mængde. Og så bruger jeg mørk chokolade med over 70%

Lise  -  2014-08-23 08:20:33
Har problemer med at den vil stivne :-( Kiksene flyder ovenpå og vil ikke ligge sig i bunden, Har været nød til at ligge yderlige en form ovenpå for a "presse" kiksene ned ad... Hvad har jeg gjort forkert?

Rapper  -  2014-07-15 10:20:27
Super nem og lækker kiksekage👍 Kan klart anbefales

Sümeira  -  2012-03-06 22:19:06
Hold da op hvor var det svært for mig at finde en form! Fandt dog en plastik firkantet opbevaringsskål, venter spændt på hvordan den bliver! Nam nam

  -  2012-02-05 14:40:26
Skal chokoladen smeltes?

  -  2012-01-02 22:15:11
Det kan være at den smager godt, men for mig er præsentationen ikke god. Når jeg vil lave noget, skal det også se indbydende ud.

Veninderne   -  2011-04-12 15:35:35
Første gang jeg og min veninde laver dem... Glæder os til at smage på dem :)

GitteBetjent  -  2009-11-03 00:15:31
Tricket er at bruge chokolade med MEGET højt kakao-indhold, så kagen stivner ordentligt (selv uden brug af Palmin). Bruger selv ½ alm. mørk choko & ½ mørk choko med orangesmag. Nam! :q

Per  -  2009-09-26 10:54:46
Ved ikke om det er chokoladen som synker til bunds eller om det er kiksene som flyder ovenpå, men noget skete der, og chokoladen stivnede ikke ordentligt. Måske lidt mindre piskefløde ?

Per  -  2009-09-26 10:53:36
De almindelige firkantede vanillekiks er så hvidt jeg kan se uden æg.

TurcoLiciouzh  -  2009-09-06 16:55:01
Super go' kage! Lækkkkkeeeeert uhmmm ..

mette mus  -  2008-11-26 16:00:30
supper kikse kage smager jo mega godt

Lars Smith  -  2008-10-16 21:24:28
Hej, det her er kokken Claus Meyers, ved selvfølgelig ikke hvor han har den fra, men har læst den i forbindelse med ham. Det er - som man kunne vente fra C.M - en god kage, især hvis chokoladen er god. Problemet er blot at den oprindelige er bedre, kiksekage skal smage lidt fed og den her smager for meget af chokolade.- Min egen løsning har været at blande de to - den gamle, med palmin og æg, og den nye, med fløde, smør og chokolade. Ved at bruge lidt mindre palmin undgaar man den harske fedtsmag og ved at bruge lidt mindre chokolade at den kommer til at smage for meget af choko. Den tager længere at lave og er lidt dyrere, men til gengæld får man det bedste af to verdener. Og så skal man putte en god stærk kop kaffe i, det hører til kiksekage.

lennert  -  2008-10-07 19:07:43
brug en varm kniv så det letter og skrære ud men det er guf i små magder

arne  -  2008-04-07 19:21:15
den har jeg aldrig prøvet før freeegy

Renée  -  2007-11-21 17:55:32
Mmmm super kiksekage :) den er bare lækker...

  -  0000-00-00 00:00:00
super super lækker kage

  -  0000-00-00 00:00:00
tilføj finreven appelsinskal fra ½ appelsin i chokoladecremen inden afkøling - så bliver den ikke vammel :-)

Astrid  -  0000-00-00 00:00:00
Kiksekage uden æg! Det havde jeg aldrig hørt om før.. Men kagen er SUPER lækker. Prøv den!!