Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Christiansø sild

Christiansø sild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

FrokostRet : Frokost - Frokostsild

Hovedingrediens : SildeFisk - Sild

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
5 kg.sild
2.5 dl.eddike
2.5 dl.vand
 
 Krydderiblanding:
750 g.groft salt
500 g.sukker
500 g.brun farin
8 g.spansk humle
10 g.rød sandel
10 g.hel sort peber
10 g.nelliker
20 g.laurbærblade
10 g.rosmarin
10 g.nitrit salt
0.25 kopatamon
 
Opskrift:
Sildefileterne lægges i eddike og vand (trækker koldt i ca. 12 timer) Sildene drænes og lægges lagvis i en krukke, krydderiblandingen drysses mellem lagene.

Sildene trækker i 7 dage eller mere, bliver bedre jo længere de står.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (14 stemmer)

Opskriften er vist 44877 gange,
og udskrevet 863 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lars J.  -  2018-10-07 01:21:08
Jørgen Aa: “Nitritsalt” er almindelig salt blandet med 0,6% nitrit. Selv Hallo!

Jørgen Aa  -  2017-01-16 17:30:04
Man må maks tilsætte 60mg nitrit pr. Kg kød, svarende til 0,3 gr til 5 kg. Hallo!

Tobsy  -  2014-09-05 13:51:48
Hej :) Brugen man sild i saltlage eller friske sildefiletter ?

kirsten Fuglebjerg kro  -  2012-11-22 15:20:48
Jeg savner at høre hvad der serveres til. Jeg mener det er rå finthakket løg, capers og creme fraice, men er i tvivl om der også hører peberrod til

Claus Lind  -  2012-11-08 17:51:47
Til Louise... kan du ikke give os din oldemors opskrift ? Det kunne være spænde at sammenline og at prøve den !

Claus Lind  -  2012-11-08 17:40:34
din opskrift ser ganske intersandt ud, på et tidspunkt udvaskende jeg krydderierne fra en portion af Christiansø sild og analyserede indholdet ... så vidt det var muligt.. og det var nogenlunde samme som i din oldemors opskrift. Sandeltræet var dog i små stykker, ikke i pulver. Tak for at du har lagt den ud på nettet, glæder mig til at prøve den :-)

Leif Christiansen  -  2011-11-23 21:54:13
Sandeltræ pulver købes her. http://specialkoebmanden.dk/krydderier-46/sandeltrae-pulver-2582.html

per  -  2011-11-09 16:34:57
Rød sandel er Farvestof i pulverform, aner ikke hvor det kan skaffes, nogen der ved det?

Klaus  -  2011-11-05 18:26:08
Vær opmærksom på at spansk humle er et gammelt ord for merian.

helle  -  2010-10-22 18:26:43
ja men det fremgår altså heller ikke om det er rå sild eller spegesild opskriften er baseret på,- det gør en mega forskel!

Louise  -  2010-07-10 19:14:10
Hm - opskarften minder nu en del om den, jeg har i min oldemors gamle, håndskrevne kogebog. Hun kalder også sildene for Christiansøsild, og gæt hvor hun kom fra...

Øboen  -  2009-08-23 21:25:34
Ja jeg tilslutter mig de andre forargede... Christiansø sild er nogle ganske bestemte sild som laves på Christiansø... Din opskrift burde ikke hedde dét... den bør døbes om til Kryddersild...!

Jens erik gottfredsen  -  2008-04-09 09:34:38
Jeg vil prøve den Christiansø sild er lukket Der er ruths sild på 'frederiksø og Christiansø Pigens Sild i svaneke

Jimmi  -  0000-00-00 00:00:00
9 TAL TIL DEN

Jimmi  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg har lige prøvet opskriften............. og den er faktisk SUPER - er gift med en Bornholmer og hun gi'r mig ret der er et

kjoeller  -  0000-00-00 00:00:00
Dette har vist hverken noget med Ruths kryddersild eller Christiansø sild at gøre. Dem kan man KUN købe på Christians ø alt andet er falsum.

knud.karlsson  -  0000-00-00 00:00:00
mangelfuld???