store fed hvidløg knuste2 store fed hvidløg knuste
1
spsk.
frisk timianblade1 spsk. frisk timianblade
1
spsk.
grofthakket rosmarin1 spsk. grofthakket rosmarin
400
g.
artiskokhjerter skyllede og afdryppede400 g. artiskokhjerter skyllede og afdryppede
100
g.
store udstenede grønne oliven100 g. store udstenede grønne oliven
100
g.
daggammelt franskbrød uden skorpe100 g. daggammelt franskbrød uden skorpe
salt salt
friskkværnet sort peber friskkværnet sort peber
Opskrift:
Kasser halsen og indmaden.
Skær det overskydende fedt af anden og gem det.
Læg anden til side.
Smelt så meget andefedt i en lille gryde, at du har omkring 1 spsk.
Smid resten af fedtet væk.
Hæld skalotteløg og hvidløg i gryden og lad det koge 3-4 minutter, til de er blevet bløde.
Hæld krydderurterne i og lad dem koge med i omkring 1 minut.
Tag gryden af varmen, hæld indholdet over i en stor skål og lad det køle af.
Skær artiskokhjerterne i kvarte og hæld dem i skålen sammen med de hele oliven.
Skær brødet i ca. 1½ cm. store tern og hæld dem i skålen.
Tilsæt rigeligt med salt og peber og rør alle ingredienserne godt sammen.
Kom blandingen ind i anden.
Luk anden med stegenål og drys den udvendigt med salt og peber.
Læg anden med brystet nedad på enm stegholder i en kraftig alubakke.
Grill anden over indirekte middel varme i 2 timer og vend den, når halvdelen af stegetiden er gået.
Lad anden hvile i 20 minutter, før den skæres ud.
Tag fyldet ud med en ske og læg det ved siden af den udskårne and.
Tips:
Til webergrill
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.6
(5 stemmer)
Opskriften er vist 12725 gange, og udskrevet 406 gange.
Kommentarer
Morfar - 0000-00-00 00:00:00 Andre grill end weber kan vel også bruges ??
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider