Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Engelsk Christmas Cake

Engelsk Christmas Cake, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

HøjtidJul

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :


Engelsk Christmas Cake, billede 4 Engelsk Christmas Cake, billede 1 Engelsk Christmas Cake, billede 2 Engelsk Christmas Cake, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.blødt smør
250 g.sukker
3 æg str. L
1 appelsin skal og saft heraf
250 g.hvedemel
1 spsk.stødt kanel
 
400 g.lyse rosiner
400 g.korender
350 g.hakket blandet frugt som f.eks. sukat – pomerans – cocktailbær - kandiseret ingefær - appelsinskal
1 dl."Stroh-rom" 60 %
50 g.smuttede hakkede mandler eller hasselnødder
 
 Pynt:
 Chokoladeblade
 evt.kristtjørn
 
Opskrift:
Smør en springform i str. 24 - 26 cm. i diameter og beklæd sider bund og sider med bagepapir og pensel igen med smør.

Bland rosiner, korender og den hakkede frugt i en skål og hæld rom over. Dæk skålen til med film (spritten skulle nødigt fordampe) og lad det hele trække smag i en times tid.

Pisk smør og sukker tykt og tilsæt æggene ét ad gangen. Næste æg tilsættes ikke før smør og sukker har "optaget" det første. Imellem hvert æg, tilsættes 1/3 del af melet. Dette forhindrer, at dejen "skiller". Derefter tilsættes appelsinskal- og saft. Så tilsættes det evt. resterende mel, kanel og de marinerede frugter samt mandlerne. Lidt ad gangen. Hæld dejen i den klargjorte form og glat overfladen ud.

Når kagen bages, skal man undgå, at ydersiden får for megen varme, i forhold til det inderste af kagen. Dette klares lettest ved, at man pakker et par lag avispapir om springformen. Stil formen i en forvarmet ovn på 150 grader C. alm. ovn og bag den 3 - 3½ time.

Hér er "strikkepindeprøven" på sin plads:
Hvis der ingen dej hænger på "pinden", er kagen færdig. I modsat fald, gir du den lidt mere. Ikke noget med at skrue op for varmen. Dét går det ikke hurtigere af .

Tag den derefter ud af ovnen og lad den hvile ½ times tid, inden den flyttes over på bagerist for at afkøle helt. Som ovenfor beskrevet, skal den nu "trække" i 4-5 uger i køleskabet, godt pakket ind.

Så er det tid til dekoration:
Find og skyl f.eks. laurbær- eller kristtjørnblade og gnid dem derefter med lidt madolie på undersiden. Smelt en god chokolade (35 grader) og pensl det på undersiden af bladene. Lad det stivne og "kræng" forsigtigt det rigtige blad af chokoladen. Disse blade bruges som pynt sammen med f.eks. rigtige kristtjørnblade og / eller klaser af f.eks. rønnebær.

N.B.:
Er man nu helt vild med Stroh-rom er der nogle der bruger, at prikke huller i kagen med en strikkepind og derefter "dryppe" lidt ekstra rom på kagen. Smag og behag er som bekendt forskellig.

Bruger du sidstnævnte tips, bør du nok lade bilen stå til næste dag.

Tips:

En kage, der traditionen tro, er fyldt med masser af frugt.

Den skal helst bages i uge 47 eller 48, for at være perfekt til juledagene. Så har den tid til at stå og "trække" i køleskabet i en kraftig plastikpose, inden den slutteligt skal pyntes og serveres for dine julegæster. I vore travle dage, kan det være en fordel, at være lidt foran.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (26 stemmer)

Opskriften er vist 28507 gange,
og udskrevet 645 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

mette  -  2015-11-21 11:43:13
år 2015 og bager den igen igen hver eneste år. Det er blevet tradition til min mor. Den skal minimum ligge 4 uger inden hun starter og det er nu uge 47

Anna   -  2013-03-08 00:48:54
og hvis det skal være traditionen tro, er det et must, at den serveres med engelsk custard :) ellers er det slet ikke christmaspudding

Per  -  2011-11-25 16:58:32
Er det bare mig? eller er der noget med at den skal dryppes en gang i ugen, og vendes?

pia  -  2007-12-01 10:45:45
den hvide glasur laves rigtig af floursukke og æggehvider- det kaldes icing

Jette  -  2007-10-21 14:19:45
Ps jeg glemte at fortælle at man også kan bruge cognag eller whisky i stedet for rom. God jul 2007 til dem der finder denne kage og læser kommentarerne

Jette  -  2007-10-21 14:08:36
herligt at jeg fandt opskriften igen. Den opskrift som jeg har forlist havde en tilføjelse - en uge inden man skal begynde at servere den beklædes den med 1/2 kg marcipan den fordeles over hele overfladen og oven på denne beklædes den igen med hvid glasur lavet af florsukker og vand . Det gør den sevlfølgelig meget sød og til noget af en kalorie bombe, men den er så drøj at man kun spiser et lille stykke afgangen. Og husk det er ikke det du spiser i julen du bliver tyk af men det du spiser mellem nytår og jul. Tak for opskriften

annabel  -  0000-00-00 00:00:00
kanon god- god til juledagene

birte  -  0000-00-00 00:00:00
en 2tal god og super lækker kage

ulla  -  0000-00-00 00:00:00
den er måske lang men det er verdens bedste kage og den skal prøves

pernille og camilla  -  0000-00-00 00:00:00
det er den bedste kage i hele verden