Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Ballumer knepkager

Ballumer knepkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :



Ingredienser:
5 dl.fløde
250 g.sigtemel
250 g.bygmel
750 g.rugmel
75 g.sukker
250 g.smør
375 g.fedt
 
Opskrift:
Fløde, smør og fedt varmes. Hældes over mel og sukker, røres godt, afkøles lidt. Rulles tyndt ud i en stor flade. Skæres i aflange firkanter ca. 6x10 cm. Pensles med æg og bages ca. 10 min. ved 200 gr.

Når kagerne er bagt smøres de med varm sirup, mens de endnu er varme.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (39 stemmer)

Opskriften er vist 42601 gange,
og udskrevet 578 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jenny Schnoor Traberg  -  2020-01-27 13:30:55
I min familie på min fars side som kommer fra Ballum har vi altid bagt Ballummer Knepkager og det er først som voksen og uden for det sønderjyske at jeg har undret mig over navnet. Min vi havde i min barndom i Visby en købmand der kaldte hugget sukker for kneppet sukker så derfor har jeg altid troet at det var noget med et knæk og det har jeg så siden læst i Sønderjysk mad af Sven-Erik Ravn at det den kneppende lud det giver når kagerne knækkes.

Nina  -  2017-07-03 15:21:55
Kan dejen fryses ned?

Elisa  -  2013-09-25 18:19:39
Knep betyder dreng på nordtysk så det er en drengekage :-)

kløjs i kaffen  -  2011-03-12 15:58:47
undskyld, hvad hedder de?? lol

Jens Bejer Clausen  -  2010-12-09 15:45:20
De bliver endnu bedre med: 650 g hvedemel 600 g bygmel Bemærkning til Mathilde ang. navnet: Du er på det rette spor (måske uden at vide det). Kagerne spises bedst sammenlagt for at siruppen på overfladen ikke hænger i tænderne. Navnet kommer fra den lyd det giver når de knebbes sammen. Fra gammel tid hedder de derfor ikke knepkager, men knebkager.

Pips  -  2009-01-31 21:06:38
Desværre tror jeg, at "knep" bare betyder, at de er sprøde :-/ Har læst i kogebog, at afdøde Dronning Ingrid fik serveret knepkager i Sønderjylland - hun måtte lige have en forklaring på navnet "LOL"

Mathilde  -  2008-11-30 23:19:00
hvorfor i al verden hedder de "knepkager"? Jeg får lyst til at lave dem kun fordi de hedder det, for at finde ud af om de smager bedre end det lyder :P

Sanne  -  2007-11-24 17:59:12
hvis man følger den helt gamle opskrift, så skal fløden være let sur. og de bliver rigrig spøde hvis man former dem den ene dag, og bager dem dagen derpå.