bananskalotteløg eller 4 alm. skalotteløg finthakket 2 bananskalotteløg eller 4 alm. skalotteløg finthakket
Kviste
af frisk rosmarin - eller 1 tsk. tørret rosmarin Kviste af frisk rosmarin - eller 1 tsk. tørret rosmarin
1
dl.
soja - Tamari ex. fra Urtekram (Super-Brugsen eller helsekosten) eller Kikkoman 1 dl. soja - Tamari ex. fra Urtekram (Super-Brugsen eller helsekosten) eller Kikkoman
500
g.
fromage fraiche - tages ud i god tid og står i stuetemperatur røres i skål nær ilden 500 g. fromage fraiche - tages ud i god tid og står i stuetemperatur røres i skål nær ilden
2
dl.
vand 2 dl. vand
Friskkværnet sort peber Friskkværnet sort peber
Opskrift:
Kom skalotteløg i en gryde og kom soja ved, når de bider i bunden af gryden og vand og rosmarin. Lad koge sagte/simre i 15 minutter.
Si væsken og kog den op, så den er så varm som muligt. Fromage fraiche, der er taget ud på forhånd og rørt i en skål nær ilden, for ikke at køle sovsen voldsomt ned, piskes i.
Tips:
Den bliver godt nok ikke brun-brun, men ligner nærmest en flødesovs - smagen er dog præcis som min mormors opbagte.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 2.1
(7 stemmer)
Opskriften er vist 37652 gange, og udskrevet 159 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider