Berlinerboller

Berlinerboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.hvedemel
40 g.gær
2.5 dl.mælk
50 g.sukker
0.5 citron skallen heraf
2 æg
1 snapseglas rom
 
 Fyld:
 tyk marmelade
 
 Friture:
250 g.palmin (eller ukrydret svinefedt)
 
2 spsk.sukker
 
Opskrift:
Opløs gæren i den lunede mælk, pisk æggene sammen og rør dem herover i. Kom salt, sukker, revet citronskal og rom i og bland det med det sigtede mel til en ensartet dej. Stil den til hævning et lunt sted ca. 20 minutter. Arbejd dejen sammen igen og rul den ud på et let melet bord til en ca 1½ - 2 cm tyk plade. Stik dejen ud i cirkler med et glas. Anbring en teskefuld marmelade på halvdelen af dejcirklerne og læg de resterende over. Sørg for at dejen dækker marmeladen helt. Stil bollerne til hævning i ca 20 mintter igen. Varm frituren op i en tykbundet gryde, når den syder om en tændstik er den tilpas. Friter berlinerne gyldenbrune i det hede fedtstof på begge halvkugler - kun et par stykker ad gangen. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og rul dem i sukker.





karakterer:
Opskriften er vist 23936 gange,
og udskrevet 373 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-03-21 14:42:10
super opskrift!'Lige hvad jeg ledet efter. :0)