Dadeltærte med friske dadler

Dadeltærte med friske dadler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Dadler

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kaneldej:
25 g.sukker
1 knsp.salt
0.5 tsk.stødt kanel
200 g.hvedemel
100 g.smør
100 g.kvark
 
 Fyld:
3 dl.Kaffefløde 9%
4 æggeblommer
50 g.sukker
1 vanillestang
25 g.letristede mandelflager
14-18 friske udstenede dadler
 
Opskrift:
Blend alle tørre ingredienser til dejen i en foodprocessor. Tilsæt smør og kvark og blend til dejen samler sig til en kugle. Dette kan naturligvis også gøres i hånden. Læg dejen i køleskab 1 times tid.

Rul dejen ud og beklæd en springform 22-24 cm i diameter. Læg papir på dejen og fyld op med ris eller tørrede bønner og forbag tærten ved 200 grader, 8-10 minutter.
Fjern papir og fyld.

Bring fløden til kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker samt vanillekorn tykt. Si og pisk den kogende fløde i æggemassen, hæld cremen i tærten, læg dadlerne på og drys mandlerne over, før tærten bages færdig ved 190 grader, 15-20 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 18093 gange,
og udskrevet 360 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Mums , lækket , gir den 10:)