Champignonpate

Champignonpate, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
PålægRet : Pålæg - Pate

Hovedingrediens : Svampe - Champignon

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Champignonpate, billede 4 Champignonpate, billede 1 Champignonpate, billede 2 Champignonpate, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
80 gram Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
 
500 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
3 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
50 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
1 tsk. Timian, tørret
   
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Kog risene efter anvisning på emballagen. Lad dem køle lidt af.

Bland grofthakket champignoner, løg hvidløg og hasselnødder og timian.

Brun champignonblandingen i gyldent smør i en stor pande. Hæld blandingen i en røreskål og afkøl.

Tilsæt ris, æg, fløde, salt og peber, og rør "farsen" godt sammen.

Fyld den i en smurt pateform knap 2 liter, og bag den uden låg midt i ovnen.

Bages ca. 60 minutter ved 175 grader C. alm. ovn.

Tips:

80 gram rå ris giver 160 gram kogte





karakterer:
Opskriften er vist 153017 gange,
og udskrevet 3231 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (45 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10054 (2393 kcal)
KJ pr. Pers. 5027 (1196 kcal)
Vægt ialt 1532 gram
Vægt pr. Pers. 766 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 656 KJ (156 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 11.8 gram
Kulhydrat 9.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-12-03 05:42:06
En lækker ret, som kan spises både varm og kold. 😋. Mine gæster er vilde med den. ❤️

  -   2020-11-16 12:51:47
Hej Kan man fryse pateen?

  -   2019-08-27 12:06:00
Alletiders pate nem at lave smager godt

  -   2016-10-14 19:23:48
Hej. Kan man bruge mandler i stedet for hasselnødder ?

  -   2005-01-01 01:01:01
God og nem. Prøv den som graniture på den fedtfattige leverpostej.