Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Langosh (Ungarnsk fladbrød)

Langosh (Ungarnsk fladbrød), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnIndsendt :



Ingredienser:
150 g.melede kartofler
30 g.gær
4 dl.mælk
3 spsk.flormelis
400 g.hvedemel
 salt
0.5 dl.olivenolie
 
 fritureolie
 
Opskrift:
Kog kartoflerne med skræl. Opløs gæren i 1 dl. lunken , sødet mælk og lad den stå 10 minutter på et varmt sted. Pil kartoflerne og mos dem , mens de stadig er lune. Sigt melet ned i en stor skål. Lav en fordybning i midten og hæld mælk og gær heri. Tilsæt kartofler og olie og forarbejd dem sammen med resten af den let saltede mælk til en smidig dej. Drys et tyndt klag mel over dejen, dæk den til og lad den hæve til dibbelt størrelse(ca. 1 tiome et lunt sted.)Hæld rigeligt olie på en dyb pande til den går ca. 6 cm op på siderne af panden. Riv et stykke af dejen , form den til et ca.2 cm. tykt,fladt brød og læg det ned i den varme olie. Lad det blive gyldent på panden uden låg , vend det fordigtigt og bag det sprødt på den anden side. Krydr med salt og spis det varmt. Hvis man har lyst , kan man hælde syrnet fløde eller hvidløgssaft på sine fladbrød.

Kan også krydres med skinke og revet ost eller dild ,salt , creme fraiche , rosmarin eller hvidløg og tomat eller ??

Tips:

Ungarsk fladbrød. Kan serveres med hvad som helst !


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (92 stemmer)

Opskriften er vist 21052 gange,
og udskrevet 512 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

prikke  -  2013-02-08 17:11:33
Kæden er hoppet af et eller andet sted i mængdeangivelsen i denne opskrift; enten er der al for megen mælk, eller også al for lidt mel. Jeg startede med at følge opskriften til punkt og prikke, men måtte tilsætte MEGET mere mel, for bare at få en nogenlunde smidig dej!!!

Chi  -  2008-04-16 14:58:51
hehe den er fra Den store ungarske kogebog.. og JA den er god!

Alexander Kiss... Ungarsk afstamning.  -  0000-00-00 00:00:00
Absolut noget énhver skal prøve at smage....

En Ungarer  -  0000-00-00 00:00:00
SÅDAN!

storelangosspiser  -  0000-00-00 00:00:00
DEN ER GO