Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Fredtfattig lasagne

Fredtfattig lasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Karine

Indsendt :



Ingredienser:
 Kødsovs:
400 g.fedtfattigt hakket oksekød
100 g.røget svinemørbrad i tern
2 løg i tern
 evt.3 fed presset eller revet hvidløg
3 revne gulerødder
3 stilkerevet eller fintskåret bladselleri
2 ds.hakkede tomater
 evt.4 dl rødvin eller 4 dl vand
 revet muskatnød
 frisk eller tørret oregano
2 laurbærblade
 salt
 peber
 
 Vil du gerne have en lidt stærkere kødsovs kan du tilføje:
 Hvidløg
 Chili
4 finthakkede bløde soltørrede tomater
1 tsk.lyst sukker gerne rørsukker på grund af smag og holdning
 
 Bechamelsauce:
7 dl.skummetmælk som koges op med et par spsk Maizenamel.
 Saucen skal være tyk og smages til med revet muskat salt og peber.
 


Opskrift:
Sauter løg og hvidløg, tilføj mørbraden, de revne gulerødder og bladselleri. Når det er varmet godt igennem kommes oksekødet i og afhængig af om det er forbehandlet eller ej, varmes det igennem nogle minutter. Herefter kommes krydderierne i og de hakkede tomater. Herefter rødvin eller vand. Nu simrer retten mindst en time - gerne op til 4-5 timer - den bliver bedre og bedre. Husk at smage retten til. Start med kødsovs og bechamelsauce og derefter lasagneplader og så fremdeles - der må gerne være 3-4 lag -og afslut med kødsovs og bechamelsauce. Fedtfattigt ost drysses ud over retten. Lasagnen bages i ovnen i ca. 35 minutter ved 190 grader

Tips:

Mørbraden kan erstattes med bacon, men så har det selvfølgelig en betydning for fedtindholdet. Det kan også helt undlades. Oksekødet kan erstattes af svine- eller kalkunkød. Men ved disse ændringer skal man være opmærksom på at smagen bliver mindre kraftig, så det er nødvendigt at tilsætte flere krydderier. Men smag selv efter - Velbekom!

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (20 stemmer)

Opskriften er vist 27328 gange,
og udskrevet 822 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Fred Karlsen  -  2013-05-06 17:13:08
Jeg synes den her opskrift er skide tarvelig, det ser ellers godt ud.

Rikke!  -  0000-00-00 00:00:00
lasangne er min livret sår det glæder mig at man kan lave den fedtfattig...klap klap !!

Mette Maden  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg er glad for at jeg kan spise min livret på en fedtfattig måde nu.. ros ros!