Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















And fyldt med myriader af krydderier

And fyldt med myriader af krydderier, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : And - And hel

Oprindelsesland : Kina

KinaIndsendt :



Ingredienser:
12-15 forårsløg, kun de hvide dele, snittet i koste
450 g.taro, skrællet
1 ovnklar and, 1,8-2 kg
1 spsk.tyk sojasauce
 
 Saucefyldet:
¼ tørret mandarinskal, opblødt i koldt vand og snittet i små stykker
4 fedhvidløg, pillet og hakket fint
5 cm.frisk ingefærrod, skrællet og hakket fint
3 skalotteløg, pillet og hakket fint
2 hele stjerneanis
6 spsk.knust gul bønnesauce
5 spsk.hoisinsauce
1 sampasta
1 tsk.fem-aromaer-pulver
2 tsk.ingefærpulver
2 tsk.salt
2 spsk.sukker
1 spsk.meiguilu vin eller gin
 


Opskrift:

Tilbered saucefyldet:
Bland mandarinskal, hvidløg, ingefær, skalotteløg, stjerneanis, saucer, sesampasta, fem-aroma-pulveret, ingefærpulver, salt, sukker og vin eller gin (kan gøres timer i forvejen).

Lav forårsløgkostene og lad dem stå i en skål vand i køleskabet. (Kan også gøres timer i forvejen).

Snit taroen i stykker af ca. 1 cm. tykkelse. Læg dem på et stort ildfast fad med skrå kanter.

Anden skal have stuetemperatur, ellers vil dampningen vare meget længere. Tør den såvel udenpå som indeni med køkkenrulle. Skær vingespidserne af og gem dem til suppegryden.

Luk den ene åbning ved at folde gumpen indad. Fastgør den evt. med en kødnål, øs fyldet i. Fold halsskindlappen over halsåbningen.

Læg anden ovenpå taroen i det ildfaste fad med brystet opad. Sæt fadet i en wok eller dampgryde og damp den under tætsluttende låg i 1¼-1½ time til anden er mør og dog fast.

Lad forårsløgkostene dryppe af og dup dem tørre.

Fjern fadet fra dampen og flyt forsigtigt anden over på et andet fad. Smør skindet med tyk sojasauce for at give det farve.

Kræng gumpen ud eller fjern kødnålen, øs fyldet over i en gryde.

Læg taroen på et varmt fad og hold den varm. Skum fedtet af den resterende kødkraft i det ildfaste fad og hæld den i gryden.

11 Rør kødkraft og saucefyld sammen i gryden og lad det simre for svag varme i 5-10 minutter. Si det i en fin sigte, hæld det tilbage i gryden og lad det simre.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2    (12 stemmer)

Opskriften er vist 23988 gange,
og udskrevet 221 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Per  -  2012-01-05 10:51:32
fem-aromaer-pulver må næsten være krydderiblanding "De fem krydderier"


  -  0000-00-00 00:00:00
Hoisin sauce er en relativt tyk og lidt sød soyabaseret sauce. Det kan købes færdigt i de fleste asiatiske forretninger.