Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Dadelkage

Dadelkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Skærkage

Hovedingrediens : Frugt - Dadler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Dadelkage, billede 4 Dadelkage, billede 1 Dadelkage, billede 2 Dadelkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.stenfri dadler
2.5 dl.vand
85 g.sukker
175 g.margarine
2 æg
1 tsk.natron
1 tsk.bagepulver
2 tsk.vanillesukker
180 g.hvedemel
 
Opskrift:
Læg vand og dadler i en gryde. Lad blandingen koge ved svag varme og rør nu og da, så dadlerne bliver til mos. Tilsæt sukker og fedtstof. Tag gryden fra varmen og pisk til massen er kølet af.

Tilsæt æggene et af gangen. Bland resten af de tørre ingridienser sammen og kom dem i dejen.

Hæld dejen i en smurt og raspdrysset form. Bag kagen i ovnen knapt 1 time ved 170 grader C. alm. ovn. Kagen er færdigbagt når den løsner sig fra kanten.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (20 stemmer)

Opskriften er vist 48402 gange,
og udskrevet 1008 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Annelise  -  2018-05-10 11:50:40
Brugte de dadler, som har et lag lakridsstøv på. Det gav et dejligt touch til kagen, som dog skal have to teskefulde bagepulver og smør. Ikke margarine.

Hvad så  -  2018-04-06 21:16:34
Jeg ville vide om fedtstof er margarinen

AM  -  2017-10-25 13:17:49
Glæder mig til at prøve denne kage! :) Dog vil jeg lige kommentere på en tidligere kommentar ved at gøre opmærksom på at denne kage ikke indeholder nogle vitaminer, eftersom at vitaminer fundet i dadler (primært B og C vitaminer) nedbrydes ved høj varme. Dog har dadler et højt fiberindhold, som bevares selv efter opvarmning :)

jp  -  2017-04-10 11:32:52
Tilsæt farin, skriver du - hvor meget ;-)

V  -  2016-03-19 07:24:59
Bedste dadelkage jeg nogensinde har smagt.

V  -  2016-03-08 14:26:51
Super lækker og luftig kage. God opskrift !!

Bonny  -  2010-12-21 15:38:00
God kage, meeen lidt kanel gør den rigtig god, især omkring jul....

Per  -  2010-01-31 13:38:58
Bruger du tørrede dadler skal der tilsættes noget mere vand.

Jonna  -  2008-11-29 17:08:03
Husk.... man skal smøre skiverne med smør.... uuhhmm !!

  -  2008-03-21 11:17:31
rigtig god og fyldig kage. Og så der en masse vitaminer i :D

gerda  -  0000-00-00 00:00:00
virkelig god kage