Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Risengrød i koge/stegepose

Risengrød i koge/stegepose, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Mælkegrød

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Risengrød i koge/stegepose, billede 4 Risengrød i koge/stegepose, billede 1 Risengrød i koge/stegepose, billede 2 Risengrød i koge/stegepose, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Grødris 1 tsk. 5 gram.
1 spsk. 14 gram.
1 dl. 90 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Kom ris og mælk i en koge eller stegepose, kog den i vandbad i en gryde med låg, ved svag varme ca 50 min. Luk posen, ikke for tæt - og lad posens åbning stikke uden for låget på gryden som en slags "skorsten" Når grøden er kogt hældes det hele i en stor skål. Rør/pisk med saltet til grøden er jævn.

Tips:

Hokus pokus ingen snavset gryde eller komfur - og grøden er garanteret ikke sveden.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (36 stemmer)

Opskriften er vist 117826 gange,
og udskrevet 1004 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 4902 (1167 kcal)
KJ pr. Pers. 1225 (291 kcal)
Vægt ialt 1154 gram
Vægt pr. Pers. 288 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 424 KJ (101 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 14.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

caja  -  2016-01-21 15:57:27
Kan man også lave det når det er en størrer portion?

Toria  -  2015-10-02 20:14:53
Super god ide. Det tog godt nok mig 1½ time. Men det var det vær. Ingen gryde der liger en atomreaktor pågrund af fast brandt mælk ;o). Min bonus datter syntes at er til et 4 tal;o)

Carsten  -  2013-12-13 02:09:27
Er der nogen, der ved, hvor man kan købe mikrobølgeposer i plast - kan ikke finde dem ?

Jette  -  2012-12-23 18:47:51
Jeg elsker denne metode og den er endnu nemmere end i microovn! I lang tid kogte jeg grøden i microovn, men efter familien er blev udvidet, kunne jeg ikke lave portionen stor nok. Jeg koger af 300 gram ris og 2 liter mælk i en stor stegepose. Jeg sætter koge-tiden til 50-60 minutter, når vandet i gryden koger.

Nanna  -  2012-11-02 11:34:26
Hej jeg koger altid risengrød microovnen Det bliver bare godt.Det koger ikke over, og koger ikke fast , bare rør i skålen en gang i mellem .

.nanna 29-10-12   -  2012-10-29 14:44:25
Jeg koger altid min grød i micro ovnen, i en glasskål, der bliver altid godt. Intet der koger på og intet der koger over.

Nanna   -  2012-10-29 14:29:07
Jeg koger altid min risengrød i microovnen der giver et godt resultat hver gang.ikke noget der koger over, eller fast i gryden

Kristina  -  2012-10-28 18:54:39
Det er helt genialt! Super nemt

  -  2012-10-25 20:48:46
Glædede mig til at prøve denne metode. Desværre var der et eller andet der gik galt, så efter de 50 minutter i vandbadet var det endnu kun "ris-suppe" så måtte finde en ny pose, og hælde "suppen" i. I stedet for de anviste 50 tog det mig derfor, desværre halvanden time. Smagen af risengrød er dog helt rigtig, og tror, jeg fremover vil benytte mig af denne metode. Det bedste af det hele: Det er ikke nødvendigt at skruppe og skure gryden bagefter. Kan varmt anbefales.

Lise  -  2011-12-20 21:04:15
Wow... Det er den bedste ide jeg endnu har fundet!

Per  -  2011-12-05 14:12:35
Lige når du hælder det ud af posen så er det rigtigt at det er lidt en klump ris med mælk oven på. Men op i en skål og så rører du rundt, evt. lader det stå og trække lidt, så bliver den som den skal. Læg mærke til at der bruges 25 g. ris mere end i opskriften på risposen da der ikke slipper så meget damp ud af stegeposen som alm. gryde.

Henrik  -  2011-10-30 07:57:25
Jeg har endnu til gode at få denne metode til at virke...HVER GANG ender det med, at risgrynene ligger som en klistret klump i bunden af posen og mælken ovenpå. Jeg foretrækker til hver en tid at gøre det på den rigtige måde; koge det i gryde over svag varme og så røre, røre, røre konstant i 45 minutter.

Per  -  2011-09-17 21:12:53
Her plejer jeg at koge grøde over min. 1 gang, det er slut nu, også selvom man går fra gryden.

michael ringstrømm  -  2011-08-18 19:08:07
helt klart den nemmeste måde at lave risengrød, pærevælling og andre lignende ting på. ingen brændt mad og gryder

<3uladina  -  2011-05-11 21:57:07
jeg elsker risengrød og nu kan jeg roligt lave mere af det dog med let/skummetmælk da sødmælk er til små børn og gamle damer :)nåh ja også risifrutti med marmelade/syltetøj uden sukker fra netspiren

Henrik  -  2009-12-07 16:56:21
Det er jo genialt! Jeg kan tilføje, at man sagtens kan bruge fryseposer egnet til mikrobølgeovn. De er meget billigere (13 kr. for 30 8-liters poser) og er ligeledes godkendt til at opvarme mad i vandbad.

John lindgren  -  2009-12-05 16:59:01
Han eller hun der har opfundet denne opskrift burde have ridderkorset.

Meclan  -  2009-11-05 21:23:36
Lige vad jeg ledte efter herinde.. Dejligt, jeg har lige smidt en stor potion risengrød ud, fordi det var brænt på, selv om jeg synes at jeg var over den hele tiden. Så gryden røg ud og så gør jeg det på denne måde næste gang. :) Tak

morten  -  2008-12-10 21:43:45
Hej Disco. Står selv i samme problem. MIN LØSNING. Brug flere gryder

Disco  -  2007-08-21 23:26:46
Hvad hvis man skal lave grød af ca. 8 L mælk. Kan man så også få stegeposer til så meget.

Gitte  -  2006-12-23 15:20:56
Fantastisk opskrift. Kan kun anbefales

Marianne van Gool  -  0000-00-00 00:00:00
Tusinde tak for den gode og dejlig nemme opskrift.