Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Indisk karrysuppe

Indisk karrysuppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

SuppeRet : Suppe

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager

Diverse grøntsagerOprindelsesland : Indien - Indisk - Indiske

Indien - Indisk - IndiskeIndsendt :


Indisk karrysuppe, billede 4 Indisk karrysuppe, billede 1 Indisk karrysuppe, billede 2 Indisk karrysuppe, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 gulerødder
4 porrer
0.5 selleri
4 løg
4 syrlige æbler (fx Belle de Boscop)
5 dl.hønsebouillon
2 helt knuste laurbærblade
1/2 fl.hvidvin (tør)
3-4 spsk.karry
0.5 tsk.ingefær
7.5 dl.piskefløde
 Smør
 salt
 hvid peber
 


Opskrift:

Gulerødder, porrer, selleri og løg renses og hakkes groft. Æblerne skrælles, kernehuse fjernes og de skæres i store stykker.

Hønsekødbouillonen varmes op til den koger, og grøntsager med de knuste laurbærblade kommes i. Hvidvinen hældes i, og når det er kogt op, skal det stå og simre blidt i ca 20 min.

Derefter kommes suppen i en blender, men grøntsagerne må ikke smadres.

I mens svitses karry i gryden. Den blendede suppe hældes oveni, og det hele smages til med ingefær, salt og hvid peber. Det skal smage af noget!

Lidt af piskefløden piskes til flødeskum. Resten af fløden hældes i suppen og den får et hurtigt opkog, der røres lidt rundt, retten er færdig!




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (46 stemmer)

Opskriften er vist 88580 gange,
og udskrevet 2063 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2012-11-17 19:50:38
Smid en halv til en hel chili i, så bliver den lækker og grundet den ekstra smag kan man sagtens droppe mindst halvdelen af fløde :D


Jesper  -  2010-11-30 08:05:33
Måske det ikke ville være dumt at skrive til hvor mange personer opskriften strækker til. At skrive 4 porre i forhold til 4 gulerødder er et hvidt begreb da 4 store porre kan give en porre suppe med karry smag og ikke en lækker karry suppe...smil...små porre eller to store...det giver også en mere flyende suppe..


Jeanette  -  2010-01-18 19:42:40
Godt suppe, kom dog til at sætte lidt for meget indisk kryderi i, s den blev lige vel stærk! -brugte dog kun 1/4 fløde og mælk for resten!! -Lavede den til pure, det kan godt anbefales til ris og kylling!!


Per  -  2009-10-31 08:58:18
Smagen fejler ikke noget, men konsistensen er alt for tyk til at være en supper, den ville være god til en karrysauce.


Inge  -  2009-03-29 19:10:28
Suppen ligner "genbrug" og er for syrlig i smagen


Hannah  -  2008-09-13 13:45:23
Hvis fløden erstattes med kokosmælk, skal det ikke gøres for at få en mere fedtfattig suppe- kokosmælken er nemlig ligeså fed!


heidi  -  2007-04-11 15:57:02
mega skuffet, synes ikke det smager godt, og det er alt for tykt når man blender det, og for fed med ald det fløde!!!!!!


helle brodt hansen  -  2007-01-29 15:39:51
lækker, jeg erstattede fløden med en dåse kokosmælk, det var super


mih  -  0000-00-00 00:00:00
skide god


piger  -  0000-00-00 00:00:00
den er god


Sofie  -  0000-00-00 00:00:00
Det smager MEGA godt... :D