Gulerødder, skrælles og skæres i grove tern. Løg skylles roden skæres af, løg deles i både med skal.
Smør smeltes i gryde og der tilsættes mel, der skal røres godt rundt, når melet er lysebrunt kommes de groft skårne urter og krydderier i brunes let og nu tilsættes fonden. Dette småkoger i ca. 2½ time.
Mens saucen koger skummes den jævnlig.
Når saucen har kogt et par timer skal den sigtes, og koges igennem og nedkøles hurtigt.
Denne sauce er fortrinlig til videre bygning af saucer, som rødvinssauce, pebersauce o.s.v
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(8 stemmer)
Opskriften er vist 28979 gange, og udskrevet 283 gange.
Kommentarer
- 2010-02-24 17:20:12 Rigtig god som grundsauce til oksemørbrad, hvor der tilsættes gordenzola og rabarsaft
- 2010-02-24 17:17:27 Rigtig god med gordonzola + rabarbersaft
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider