Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Surdejsbrød

Surdejsbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Surdej:
200 g.hvedemel
2.5 dl.kærnemælk
 
 Brød:
25 g.gær
5 dl.håndlunken vand
850 g.durummel
2 spsk.salt
0.5 citron saft heraf
0.25 tsk.honning
1 lille håndfuld surdej
 
Opskrift:
Surdej:
Mel og kærnemælk røres sammen, tildækkes og henstår halvkøligt (ca. 12° - 16°) i 3 dage.

Brød:
Gæren opløses i det håndlunkne vand. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt sammen. Dejen skal være glat dvs. den skal slippe let og må ikke hænge i. Dejen tildækkes og koldhæver ca. 1 døgn i køleskab.

Lidt af den hævede dej tages fra til surdej og opbevares i køleskab til næste surdejsbagning.

Dejen slås ned og luften æltes ud af. Deles i 4 dele. Hver del rulles ud med kagerulle til ca. 3 mm tykkelse og rulles sammen som en roulade. Enderne foldes ind under. Efterhæver i ca. 1 time under et fugtigt klæde et lunt sted.

Dejen ridses, pensles med vand og bages ved 220° i ca. 20 min. Brødet serveres afkølet og er særdeles godt til vin.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (5 stemmer)

Opskriften er vist 18344 gange,
og udskrevet 347 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lillian  -  2009-04-09 10:45:28
Lyder spændende med citronsaft i dejen. Den surdej man tager fra til næste gang kan holde en uge i køleskab. Kan alternativt fryses. Det er i begge tilfælde en god idé at tage surdejen ud dagen før den skal bruges og lade den stå ved stuetemperatur. På denne måde kan mælkesyrebakterierne i dejen nå at udvikles :)