Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kryderkage

Kryderkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kryderkage, billede 4 Kryderkage, billede 1 Kryderkage, billede 2 Kryderkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
1 spsk.kanel
2 tsk.ingefær
2 tsk.nelliker
1 tsk.muskat
400 g.puddersukker
1 flaskemørk hvidtøl
 
Opskrift:
Tænd ovnen og indstil den på 170 grader C. alm. ovn. Pensel formen med smeltet smør, og drys den med mel eller rasp.

Bland melet med hævemiddel og krydderier. Rør øllet i og pisk det til en klumpfri masse (nemmest med en el-håndpisker). Til sidst tilsættes puddersukker.

Dejen hældes nu ud i en bradepande, og bages 50-60 minutter til den er gennembagt.

Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle 5 minutter i formen, hvorefter kagen vendes ud til afkøling på en bagerist.

Ved servering :
Kagen skæres i skiver og smøres med smør.

En meget enkel kage at bage, og yderst velsmagende.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (10 stemmer)

Opskriften er vist 50922 gange,
og udskrevet 649 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

v  -  2009-12-15 19:47:01
Ser god ud, men det ville måske være en idé ikke at anbefale smør i en kage man kalder vegansk...

Grethe  -  2008-12-04 00:32:01
Dejlig krydderikage, jeg synes den vinder ved lidt "smørcreme" lagt ind i midten. Her har jeg brugt Philadelfia light, flormelis og lidt revet citronskal og et tyndt lag orangemarmelade af den bitre slags. Kagen gav pote hos familien.

LB  -  2008-04-10 11:27:01
Denne kage kaldes også en ølkage. Skal spises med smør på. Så er den rigtig lækker.

  -  2007-04-01 21:28:11
kan man undvære øllet? erstatte med noget andet evt??

biop  -  0000-00-00 00:00:00
Mægtig fin kage, kan også laves i bradepanne og serveres med glasur med lidt citronsaft i da det giver en fin nuance til det søde krydrede