Julebudding, Engelsk
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : England Indsendt : Red : |
|
|
Tag 2 kopper mel fra. Drys den ene over oksetællen mens den hakkes fint med en kniv, så tællen ikke klistre sammen. Hak frugt og mandler og ryst dem i den anden kop mel sammen med revet citron- og appelsinskal. Pres saften af. Rør alle ingredienserne sammen og lad skålen stå køligt natten over.
Rør blandingen op igen og fyld den i en stor, velsmurt buddingform. Læg dobbelt folie over og bind om det, så det slutter helt tæt. Læg en rist eller lign. i bunden af en gryde, sæt formen i og fyld halvt op med kogende vand. Læg låg over og kog for svagt blus. Fyld mere kogende vand i gryden, hvis det fordamper. Lad den færdige budding stå 2 min. før den vendes ud på et fad. |
|
Opskriften er vist 22795 gange,
og udskrevet 291 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.4 (17 stemmer) |
|
Kommentarer Anse - 2011-09-13 15:13:03 Mht. til tilberedningstid: Hvis den skal bruges umiddelbart, ville jeg også dampe i 2½ time. Hvis den skal gemmes (køligt og helt tillukket), dampes der i 2 timer, for at sikre konservering. Det bedste er, hvis det er tilberedt i henkogningsglas uden skuldre. Når den skal serveres, dampes 1 time igen. Jeg ville også stænke med cognac el. en god whisky og flambere inden cremen smøres på. anonym - 2006-12-06 14:25:43 det ser lækkert ud men kan man ikke få et billede af pudingen/kagen Per - 2005-01-01 01:01:01 Der er ikke angivet tid på denne opskrift, men jeg har været inde og kigge på en opskrift som ligner denne og den skal koge i 2½ time. Sarah Mc.Leman - 2005-01-01 01:01:01 Nu er jeg selv englænder, og jeg mangler en beskrivelse af slutritualet - kagen skal flamberes i Sherry eller cognac! Marianne Thastrup - 2005-01-01 01:01:01 Det er IKKE budding, men en traditionel engelsk Christmas Pudding - en kage fyldt m. (tørret) frugt og nødder. (Pudding betyder dessert!) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne