Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Julebudding ,Engelsk

Julebudding ,Engelsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Kold DessertRet : Kold Dessert - Budding

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :



Ingredienser:
250 g.hvedemel
125 g.rasp
1 tsk.bagekrydderi
1 tsk.kanel
1 tsk.stødt muskat
250 g.hakket oksetælle
250 g.mørk farin
250 g.revet æble
100 g.sylt. appelsinskal
2 æg
250 g.rosiner
100 g.korender
0.5 citron
100 g.tørrede abrikoser
200 g.mandler
0.5 appelsin
1 spsk.sirup
1.5 dl.øl
 
 Creme:
200 g.smør
200 g.sigtet flormelis
2 spsk.cognac
 
Opskrift:
Tag 2 kopper mel fra. Drys den ene over oksetællen mens den hakkes fint med en kniv, så tællen ikke klistre sammen. Hak frugt og mandler og ryst dem i den anden kop mel sammen med revet citron- og appelsinskal. Pres saften af. Rør alle ingredienserne sammen og lad skålen stå køligt natten over.

Rør blandingen op igen og fyld den i en stor, velsmurt buddingform. Læg dobbelt folie over og bind om det, så det slutter helt tæt. Læg en rist eller lign. i bunden af en gryde, sæt formen i og fyld halvt op med kogende vand. Læg låg over og kog for svagt blus. Fyld mere kogende vand i gryden, hvis det fordamper.

Lad den færdige budding stå 2 min. før den vendes ud på et fad.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (17 stemmer)

Opskriften er vist 18966 gange,
og udskrevet 227 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anse  -  2011-09-13 15:13:03
Mht. til tilberedningstid: Hvis den skal bruges umiddelbart, ville jeg også dampe i 2½ time. Hvis den skal gemmes (køligt og helt tillukket), dampes der i 2 timer, for at sikre konservering. Det bedste er, hvis det er tilberedt i henkogningsglas uden skuldre. Når den skal serveres, dampes 1 time igen. Jeg ville også stænke med cognac el. en god whisky og flambere inden cremen smøres på.

  -  2006-12-06 14:25:43
det ser lækkert ud men kan man ikke få et billede af pudingen/kagen

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Der er ikke angivet tid på denne opskrift, men jeg har været inde og kigge på en opskrift som ligner denne og den skal koge i 2½ time.

Sarah Mc.Leman  -  0000-00-00 00:00:00
Nu er jeg selv englænder, og jeg mangler en beskrivelse af slutritualet - kagen skal flamberes i Sherry eller cognac!

Marianne Thastrup  -  0000-00-00 00:00:00
Det er IKKE budding, men en traditionel engelsk Christmas Pudding - en kage fyldt m. (tørret) frugt og nødder. (Pudding betyder dessert!)