Græsk fondue

Græsk fondue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :     

Ingredienser:
500 g.lammekød fra køllen
250 g.nakkefilet
 
 Marinade:
6 fedhvidløg
3 spsk.olivenolie
1 tsk.grofthakket peber
8 kvistefrisk merian eller 1 tsk. tørret
 
 Endvidere:
500 g.courgetter
2 bdt.Forårsløg
7.5 dl.olie
 
Opskrift:
Skær de to slags kød i mundrette terninger.

Pil hvidløgene og skær dem i meget små terninger. Bland dem med olivenolie og peber. Skyl og tør merianen. Nip bladene af og kom dem i olieblandingen.

Hæld marinaden over kødet og stil det køligt i ca. 6 timer.

Skyl courgetterne, skær dem igennem på langs og skær dem i ca. 1½ cm. tykke skiver. Rens forårsløgene og skær dem i 2-3 cm lange stykker. Kom courgetter og forårsløg i skåle.

Dup kødet tørt og læg det på et par fade.

Varm olien op i en gryde på komfuret. Hæld den i fonduegryden og sæt dem på rechauden. Da stegetiden ikke er helt ensartet, grønsagerne skal have mindre tid end kødet, steges kød og grønsager hver for sig, brug evt. en gaffel til kødet og en gaffel til grønsagerne.

Server agurke-hvidløgskvark, tomatchutney, feldsalat med champignon, brød og øl eller retsina til.





karakterer:
Opskriften er vist 29426 gange,
og udskrevet 507 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu